Ten Hag beleeft primeur met zijn twintigste Man Utd-zege

Reacties

Erik ten Hag is blij met het doorstoten tot de halve finale in het League Cup-toernooi. De Manchester United-manager was dinsdagavond ook al bezig met het optimaal prepareren van zijn sterspelers voor de komende Premier League-toppers.

Ten Hag beleeft primeur met zijn twintigste Man Utd-zege
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
3 - 0
Charlton Athletic
Charlton Athletic

Door een treffer van Antony en twee late goals van Marcus Rashford rekende United in de kwartfinale met ruime cijfers af met Charlton Athletic. De zege op de middenmoter uit de League One was voor de topclub al de achtste overwinning op rij. Het is een serie die past bij de statuur van United, maar een dergelijke reeks werd in de jaren na het afscheid van Sir Alex Ferguson ook zeldzaam op Old Trafford. In januari 2019 was voor het laatst acht keer op rij gewonnen. Ten Hag is dinsdagavond bovendien de manager geworden die het snelst na te zijn aangesteld bij United twintig zeges heeft geboekt met de club.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We hebben de klus geklaard', zei Ten Hag bij BBC Radio over het verslaan van Charlton. 'Ik denk dat we het eerder hadden moeten afmaken, maar uiteindelijk was de halve finale halen het doel vanavond en dat is gelukt. Dus complimenten voor het team.'

Opvallend was dat Ten Hag na een uur bij een 1-0 voorsprong Casemiro, Marcus Rashford en Christian Eriksen liet invallen. Een halve week voor de derby tegen Manchester City was die drie volledig rust gunnen wellicht een voor de hand liggende keuze geweest. De Nederlander werd na afloop gevraagd naar zijn gedachte achter die driedubbele wissel. 'We hadden vooraf al het plan om ze te laten invallen. Om ze zo in het ritme te houden', legde Ten Hag uit.

Zaterdag komt Manchester City op bezoek op Old Trafford. Een weekend later wacht in Noord-Londen met Arsenal-uit een volgende topper. Tussendoor gaat United nog op bezoek bij Crystal Palace. Met dat zware schema in aantocht is het vertrouwen door de reeks overwinningen gegroeid. Ten Hag is ook blij met het sterke groepsgevoel, er is gezonde concurrentie en iedereen is hongerig. 'Dat zijn de standaarden geworden in dit team. De wissels moeten er klaar voor zijn om in te vallen en dat zagen we vandaag weer. De invallers speelden erg sterk', zei Ten Hag, die buiten de drie dragende krachten ook Aaron Wan-Bissaka en Facundo Pellistri liet invallen.

Bekijk hier de samenvatting:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.