Antony en Rashford brengen eerste prijs voor Ten Hag dichtbij

Reacties

Erik ten Hag is nog maar twee hordes verwijderd van het winnen van zijn eerste prijs met Manchester United. In de kwartfinale van het League Cup-toernooi is dinsdagavond met dank aan Antony en Marcus Rashford afgerekend met Charlton Athletic.

Antony en Rashford brengen eerste prijs voor Ten Hag dichtbij
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
3 - 0
Charlton Athletic
Charlton Athletic

Na zijn eerste maanden bij United kreeg Antony al te maken met kritiek van Paul Scholes. Onlangs was het Gary Neville die kritisch was over het rendement van de 22-jarige aanvaller, die zorgvuldiger zou moeten zijn in de eindfase. De Braziliaanse aanwinst lijkt aan de slag te zijn gegaan met de kritische noten. Antony was afgelopen vrijdag trefzeker in de FA Cup-wedstrijd tegen Everton en maakte in de openingsfase tegen Charlton zijn vijfde goal in het shirt van United. Hij deed dat op kenmerkende wijze, door vanaf rechts ruimte te maken voor het schot en de bal met veel vaart in de verre hoek te krullen: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Antony vormde tegen Charlton een aanvalslinie met Anthony Elanga en Alejandro Garnacho. Ook in andere linies had Erik ten Hag zijn team opgefrist met het oog op het zware programma dat nog komen gaat. Centraal achterin mocht Harry Maguire beginnen aan de zijde van Lisandro Martínez, die voor het eerst sinds het winnen van de wereldtitel met Argentinië weer startte voor zijn club. Tyrell Malacia begon als linksback, Tom Heaton was de keeper en op de nummer 10-positie was plek voor Kobbie Mainoo, een zeventienjarige debutant uit de eigen opleiding.

United was zoals verwacht heer en meester tegen de middenmoter uit de League One. Het team van Ten Hag speelde niet groots, maar creëerde wel voldoende kansen. Garnacho was voortdurend dreigend en Fred maakte uit een vrije trap bijna de 2-0. De Braziliaan raakte met zijn schitterende schot de paal. Vroeg in de tweede helft dacht de thuisploeg alsnog op 2-0 te komen, maar een treffer van Elanga op aangeven van de voor Diogo Dalot ingevallen Aaron Wan-Bissaka werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Met nog een halfuur te gaan, zorgde Ten Hag met het inbrengen van Rashford, Christian Eriksen en Casemiro voor een flinke kwaliteitsimpuls. United liet lang na uit te lopen, maar gaf tegelijkertijd ook weinig tot niets weg. Rashford zorgde in de negentigste minuut op aangeven van de eveneens ingevallen Facundo Pellistri voor de 2-0. De 25-jarige Engelsman heeft nu in zes wedstrijden op rij gescoord voor United. De zegereeks van United duurt nog wat langer: inmiddels acht duels. Rashford maakte in de 94ste na een pass met buitenkant voet van Casemiro de 3-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De serie van Rashford en de zegereeks zullen vertrouwen geven op weg naar de Premier League-krakers die in aantocht zijn. Zaterdag wacht op Old Trafford de derby tegen Manchester City. Een weekend later is koploper Arsenal de tegenstander in Londen.

Newcastle United
Newcastle United
2 - 0
Leicester City
Leicester City

Newcastle United is het tweede team dat zich geplaatst heeft voor de halve finale van het toernooi om de League Cup. Met Sven Botman in het hart van de defensie werd Leicester City uitstekend in bedwang gehouden op St. James' Park. De nummer drie van de Premier League zorgde in de eerste helft al bij vlagen voor eenrichtingsverkeer en kwam na een uur volledig verdiend op voorsprong. Dan Burn maakte op aangeven van Joelinton zijn eerste doelpunt voor Newcastle: 1-0. Joelinton verdubbelde de marge in de 72ste minuut na voorbereidend werk van Miguel Almiron (2-0) en stelde zo de zege veilig.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.