Ten Cate schept duidelijkheid over zijn trainerstoekomst

Reacties

Henk ten Cate is recent aangesteld als assistent van Aron Winter bij de nationale ploeg van Suriname. Met Natio heeft de Amsterdammer ambities, maar het is wel zijn laatste kunstje als trainer, zo heeft hij nu zelf uitgesproken.

Ten Cate schept duidelijkheid over zijn trainerstoekomst
© Pro Shots

Hij deed dat bij ESPN. 'Het is mooi geweest voor mij. Ik mag Aron Winter nog assisteren bij het Surinaamse nationale team. Dat doe ik heel erg graag, maar dat is het laatste wat ik nog wil doen in de voetballerij. Ik wil niet meer trainen, maar het lijkt me heel leuk om een volwaardig Surinaams elftal te vormen dat zich kan kwalificeren voor het WK 2026.'

Suriname, dat sinds het WK 1962 meedoet aan de kwalificatierondes voor de mondiale eindronde, haalde het toernooi nog nooit. Toch denkt Ten Cate dat het er deze keer inzit, verklapt hij aan ESPN. 'Die kans is echt aanwezig. Er zijn steeds meer jongens die voor het Surinaamse elftal willen spelen. De kwaliteit neemt toe. Dat is alleen maar fijn. Wat zou het mooi zijn om in 2026 in een pot te zitten met Nederland waaruit geloot wordt. Dat is mijn laatste voetbaldroom. Meestal zijn die bedrog, maar laat deze maar een keer uitkomen.'

Suriname ligt in Zuid-Amerika, maar doet mee met de kwalificatiecyclus van Noord- en Midden-Amerika. Gastlanden Canada, Mexico en de Verenigde Staten zijn automatisch geplaatst, voor de overige landen liggen nog drie rechtstreekse tickets in het verschiet alsmede twee stuks voor de play-offs tegen ploegen uit andere continenten. Cijfermatig heeft Suriname inderdaad in tijden niet zo'n goede kans gehad als nu.

Het zou een waardig sluitstuk zijn op de rijke trainerscarrière van Henk ten Cate, die hem langs onder meer Go Ahead Eagles, Vitesse, NAC Breda, Ajax, Panathinaikos en Sparta leidde, tevens had hij functies als assistent-trainer bij Chelsea en Barcelona. In Catalonië won hij samen met Frank Rijkaard de Champions League in 2006.

Bekijk hier al onze video's
Meer Suriname
Meer over Suriname
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.