Ten Cate neemt verrassende nieuwe klus aan als trainer

Reacties

Henk ten Cate gaat weer aan de slag als trainer. De 68-jarige oefenmeester is verrassend aangesteld als assistent-bondscoach van Suriname. Ten Cate gaat keuzeheer Aron Winter bijstaan.

Ten Cate neemt verrassende nieuwe klus aan als trainer
© Pro Shots

De laatste trainersklus van Ten Cate was in de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij in 2021 korte tijd de leiding had bij Al-Wahda. In zijn rijke loopbaan als trainer stond Ten Cate ook aan het roer bij onder andere NAC Breda, Vitesse en Ajax en was hij assistent bij onder meer Barcelona en Chelsea.

Ten Cate is zoon van een Surinaamse moeder en gaat nu voor het eerst aan de slag in zijn moederland. Op de website van de voetbalbond staat dat de trainer met Suriname hoopt op deelname aan het toernooi om de Gold Cup en het WK van 2026 in Canada, de Verenigde Staten en Mexico.

Ten Cate hoopt daarnaast invloed te kunnen uitoefenen op spelers die nog twijfelen om uit te komen voor Suriname. Daarvoor zal hij samenwerken met onder anderen technisch adviseur Brian Tevreden. Naast Ten Cate zijn ook Ryan Koolwijk en Roberto Godeken assistenten van bondscoach Winter.

Bekijk hier al onze video's
Meer Suriname
Meer over Suriname
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.