Ten Cate met Al-Jazira tegen Real na knappe zege op Aziatisch kampioen

Reacties

Het Al-Jazira van trainer Henk ten Cate heeft zaterdag de halve finale van het WK voor clubteams bereikt door Aziatisch kampioen Urawa Red Diamonds te verslaan. In de volgende ronde is grootmacht Real Madrid de tegenstander.

Ten Cate met Al-Jazira tegen Real na knappe zege op Aziatisch kampioen

Na een gelijk opgaande eerste helft in Abu Dhabi kregen de Japanners de meeste mogelijkheden, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet. Al-Jazira, met Mbark Boussoufa in de basis, bleek dodelijk effectief toen Ali Ahmed Mabkhout koeltjes afrondde na een fraaie steekpass van Romarinho, die in de vorige ronde tegen Auckland City voor de enige treffer zorgde.

Ondanks een offensief kreeg Urawa de bal niet meer in het net, waardoor Al-Jazira en Ten Cate gaan uitkomen tegen het sterrenensemble uit Madrid. De wedstrijd tegen Real wordt aanstaande woensdag gespeeld.

Pachuca - Wydad 1-0
Het Mexicaanse Pachuca, waar PSV afgelopen zomer Hirving Lozano vandaan haalde, kreeg de tien man van het Marokkaanse Wydad Casablanca pas na verlenging op de knieën. Keisuke Honda speelde de hele wedstrijd mee bij Pachuca. Routinier Brahim Nakach kreeg na zeventig minuten zijn tweede gele kaart, maar Pachuca kreeg de bal er in de resterende twintig minuten niet meer in. In de tweede helft van de verlenging zorgde Víctor Guzmán alsnog voor 1-0 door een voorzet van Jonathan Urretaviscaya binnen te koppen. Pachuca neemt het in de halve finale op tegen het Braziliaanse Grêmio.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.