Ten Cate gaat voor Donald en De Mul

Ajax gaat Werder Bremen te lijf in een 3-5-2 opstelling. Henk ten Cate laat Mitchell Donald zijn debuut maken in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

Ten Cate gaat voor Donald en De Mul

'Hij is heel jong, maar we hebben alle vertrouwen in hem', verklaarde Ten Cate via de NOS over zijn debutant. 'Een leuke jongen.' De achttienjarige Donald is rechtermiddenvelder in een linie waar ook ruimte is voor Olaf Lindenbergh, Wesley Sneijder, Gabri en Hedwiges Maduro.

In de defensie kiest Ten Cate voor John Heitinga, Jaap Stam en Roger. Enigszins verrassend is de keuze voor Tom De Mul en Ryan Babel als aanvallers. De coach verwacht dat De Mul meer defensieve arbeid zal verrichten dan Leonardo.

'Ik wilde met twee snelle spitsen spelen, De Mul en Babel. Ze zullen heel veel arbeid moeten verrichten. Als het goed is halen ze het einde van de wedstrijd ook niet. Maar ik heb goede vervangers op de bank zitten, die dan in de slotfase moeten toeslaan', aldus Ten Cate.

Bij Werder Bremen is Tim Borowski niet van de partij. De lange middenvelder kampte met een teenblessure en wordt vervangen door Jurica Vranjes. Doel: StekelenburgAchterhoede: Heitinga, Roger, StamMiddenveld: Donald, Gabri, Maduro, Sneijder, LindenberghAanval: De Mul, Babel

Bekijk hier al onze video's