Telstar-sensatie Kharchouch krijgt herkansing bij FC Emmen

Reacties

Reda Kharchouch vertrekt een jaar na zijn komst weer bij Sparta Rotterdam. De 25-jarige spits vertrekt op huurbasis naar FC Emmen, waar hij hoopt te doen wat hij bij Telstar al deed: erop los scoren in de Keuken Kampioen Divisie. De Drenten hebben een optie tot koop.

Telstar-sensatie Kharchouch krijgt herkansing bij FC Emmen
© Pro Shots

Kharchouch speelde jarenlang in het amateurvoetbal, voordat hij in 2019 naar Telstar overstapte. In zijn eerste jaar in het betaald voetbal groeide de 1 meter 92 lange aanvaller uit tot een sensatie door liefst 22 keer te scoren voor Telstar. Het kwam hem vorig jaar op een transfer naar Sparta te staan. In de Eredivisie kon Kharchouch zijn doelpuntendrift geen vervolg geven. De Amsterdammer begon aan het seizoen met een blessure. Eenmaal fit kwam hij als invaller niet verder dan twee goals in negentien competitieduels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Mede door blessures is Reda's periode bij Sparta nog niet geworden wat we er allebei van hoopten', vertelt Henk van Stee op de clubwebsite. 'In deze fase van zijn carrière is het voor hem belangrijk om wekelijks te spelen. Die garantie kunnen wij hem niet bieden, dus is dit voor beide partijen de beste optie op dit moment. Bij Emmen zal hij de mogelijkheid krijgen zijn oude niveau weer op te pakken', aldus de technisch manager van Sparta, dat de optie heeft om het aflopende contract van Kharchouch met een jaar te verlengen.

Omdat Kharchouch momenteel met een blessure kampt, moet hij nog zes tot acht weken revalideren. Desondanks is Emmen blij met zijn komst, vertelt technisch manager Michel Jansen. 'Het was geen geheim dat we op zoek waren naar een ander type spits zodat we aanvallend meer opties hebben. Reda heeft in de Keuken Kampioen Divisie al bewezen het net goed te vinden en ook bij Sparta was hij waardevol met zijn invalbeurten. Het is nu zaak voor hem om fit te worden en dan zo snel mogelijk aan te sluiten bij de selectie.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.