Teleurstellende start voor Hendrix in Rusland

Reacties

Jorrit Hendrix heeft geen fijn debuut beleefd bij Spartak Moskou. De voormalig PSV-middenvelder maakte in het bekerduel met stadgenoot Dinamo Moskou zijn eerste officiële minuten in Russische dienst, maar hij kon bekeruitschakeling niet voorkomen. Het werd 2-0 voor Dinamo.

Teleurstellende start voor Hendrix in Rusland
© Pro Shots

De derby tussen Dinamo Moskou en Spartak Moskou in de achtste finale van het Russische bekertoernooi was de eerste gelegenheid voor het debuut van Hendrix. De middenvelder maakte in de winterse transferperiode voor zevenhonderdduizend euro de overstap van PSV naar Spartak, de huidige nummer drie van de Russische competitie.

Het is echter Dinamo Moskou dat zich ten koste van Hendrix en consorten mag melden in de kwartfinale van het bekertoernooi. Daniil Fomin benutte een penalty die werd veroorzaakt door een lastig waarneembare handsbal van Victor Moses, voormalig speler van onder meer Chelsea, Liverpool en Internazionale. Hij kreeg daarbij zijn eerste van uiteindelijk twee gele kaarten. De Nigeriaan werd negen minuten voor tijd van het veld gestuurd. Toen had Konstantin Tyukavin al voor de 2-0 gezorgd.

Volgende week wordt de Russische competitie weer hervat. Dan kan Hendrix, die zes minuten voor tijd werd vervangen, ook zijn eerste competitiewedstrijd voor Spartak gaan spelen in het thuisduel met Rubin Kazan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.