Teleurgestelde Letsch kan nog niet nagenieten: 'Misschien overmorgen'

Vitesse was donderdag heel, héél dicht bij een verlenging tegen AS Roma. Door een laat doelpunt van Tammy Abraham viel alsnog het doek voor de Arnhemmers. 'We wilden hier niet komen als toeschouwers.'

AS Roma
AS Roma
1 - 1
Vitesse
Vitesse

Thomas Letsch had zijn ploeg tot in de puntjes geprepareerd. Het spelplan van Vitesse was duidelijk, de spelers voerden hun taken uit. 'De wedstrijd verliep min of meer volgens plan', zei de Duitse trainer na afloop voor de camera van ESPN. 'Als je naar de hele wedstrijd kijkt, konden we absoluut meekomen. In eerste instantie hadden we moeite om vooruit te spelen, na rust ging dat beter.'

Vitesse kreeg een beloning in de vorm van een weergaloos doelpunt van Maxi Wittek, die de bezoekers even op een roze wolk bracht. 'Een amazing goal. Een beetje zoals zijn doelpunt tegen Tottenham Hotspur. De kans van Adrian Grbic op de 0-2? Tegen dit team krijg je niet veel kansen en dit was geen kleine kans. Die hadden we moeten benutten, maar nu staan we hier. Ik ben teleurgesteld, omdat de reis voorbij is.'

Teleurstelling of trots?
Voor een terugblik op het Europese avontuur van Vitesse vond Letsch het nog te vroeg. Morgen dan? 'Misschien overmorgen', counterde de oefenmeester. 'Op dit moment overheerst de teleurstelling. Maar natuurlijk, als we terugkijken kunnen we trots zijn. Ook op onze prestatie hier, we hebben tegen Roma twee keer een hoog niveau gehaald. Voor de wedstrijd spraken we uit dat we hier niet als toeschouwers wilden komen, we wilden doorgaan. Het is duidelijk dat het hier stopt, maar als ik terugkijk op de wedstrijd had het hier niet hoeven stoppen.'