Teleurgestelde Kalou stopt bij Ivoorkust na Afrika Cup-echec

Reacties

Salomon Kalou stopt per direct als international van Ivoorkust. De Oranje Olifanten werden dinsdagavond teleurstellend uitgeschakeld in de groepsfase van het toernooi om de Afrika Cup.

Teleurgestelde Kalou stopt bij Ivoorkust na Afrika Cup-echec

De 1-0 nederlaag tegen Marokko velde het vonnis over de titelhouder, die zodoende zonder ook maar één overwinning weer naar huis kon. Het duel met Marokko blijkt nu de laatste wedstrijd van Kalou in het shirt van Ivoorkust te zijn geweest. De 31-jarige aanvaller zet na 92 duels een punt achter zijn interlandcarrière.

'We hadden beter verdiend', zei Kalou, die een basisplaats had als linksbuiten, achteraf. 'Ik ben erg teleurgesteld en voel mee met iedereen die van ons nationaal elftal houdt. Voor mij is nu echter de tijd aangebroken om afscheid te nemen', aldus de Ivoriaan, die in 92 interlands tot 28 treffers kwam.

Door zijn interlandcarrière te beëindigen kan Kalou zich volledig focussen op zijn clubloopbaan. De voormalig speler van Feyenoord, Excelsior, Chelsea en Lille staat momenteel in Duitsland onder contract bij Hertha BSC, waar hij dit seizoen vijf competitietreffers maakte. Zijn verbintenis in Berlijn loopt aan het einde van het seizoen af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.