DR Congo verrast ook titelhouder Ivoorkust

Ivoorkust wacht ook na de wedstrijd tegen DR Congo nog op de eerste zege in de strijd om de Afrika Cup (2-2). De titelhouder dreigt door de tweede remise via de zijdeur te moeten vertrekken.

DR Congo, dat in de eerste groepswedstrijd in Gabon had verrast met een zege op Marokko, kwam het beste uit de startblokken. Tot twee keer toe dwongen De Luipaarden  de Ivoriaanen tot een inhaalrace.

Neeskens Kebano brak al na tien minuten de ban namens DR Congo, dat halverwege de eerste helft de gelijkmaker moest incasseren. Ivoorkust moest echter enkele minuten na de 1-1 van Wilfried Bony, die met het hoofd zijn eerste interlandtreffer maakte na bijna twee jaar, alweer in de achtervolging.

Junior Kabananga kreeg na een voorzet van Firmin Ndombe Mubele alle ruimte om met een harde kopbal DR Congo opnieuw op voorsprong te zetten. In de 67ste minuut leverden alle Ivoriaanse pogingen de 2-2 te maken resultaat op. Na de gelijkmaker van Geoffroy Serey Dié gingen De Olifanten op jacht naar de drie punten.

Ook Salomon Kalou kon als invaller niet het gaatje vinden in de defensie van DR Congo, dat na twee duels met vier punten zicht heeft op de volgende ronde. De voormalig Feyenoorder zag in blessuretijd zijn treffer wegens buitenspel worden afgekeurd.

Door het tweede gelijkspel moet Ivoorkust vrezen dat de jacht op titelprolongatie al in de groepsfase eindigt. De formatie van trainer Michel Dussuyer heeft twee punten verzameld, waarmee het tweede staat in Groep C voor Togo en Marokko. Die twee landen staan later vrijdag tegenover elkaar.