'Teleurgestelde Griezmann ziet droom in duigen vallen door besluit Deschamps'

Reacties

De benoeming van Kylian Mbappé tot nieuwe aanvoerder van Frankrijk heeft tot teleurstelling geleid bij Antoine Griezmann. Volgens Franse media had de 32-jarige aanvaller gehoopt dat bondscoach Didier Deschamps hem de band had gegeven.

'Teleurgestelde Griezmann ziet droom in duigen vallen door besluit Deschamps'
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
4 - 0
Nederland
Nederland

Na het afscheid van doelman en recordinternational Hugo Lloris besloot Deschamps om Mbappé in aanloop naar het EK-kwalificatieduel van komende vrijdag met Oranje aan te wijzen als nieuwe captain. Griezmann is achter de 24-jarige ster van Paris Saint-Germain de vice-aanvoerder, dat terwijl hij met 117 interlands samen met topscorer aller tijden Olivier Giroud (120 caps) verreweg de meest ervaren international in de Franse selectie is.

Griezmann droeg de band in september vorig jaar nog tijdens het Nations League-duel met Denemarken, toen Lloris en de eveneens als international gestopte Raphaël Varane allebei ontbraken in de basisopstelling. Dat Deschamps hem maandagavond in een kort gesprek meedeelde dat hij de voorkeur geeft aan Mbappé als nieuwe aanvoerder van Les Bleus, leidde volgens Franse media dan ook tot teleurstelling bij de aanvaller van Atlético Madrid.

Volgens Le Figaro droomde Griezmann ervan aanvoerder te zijn op het EK 2024. De krant schrijft net als L'Equipe dat het zelfs gevolgen kunnen hebben voor zijn interlandloopbaan, maar dat bestrijdt RMC Sport. Dat weet dat de ex-speler van Barcelona en Real Sociedad een goede verstandhouding heeft met Deschamps, aangezien de bondscoach hem ook steunde in tijden van kritiek. Griezmann miste sinds juni 2017 geen interland en zal onverminderd toegewijd blijven aan de nationale ploeg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.