Tedesco wil Courtois vergeven: 'Ik wacht op een signaal'

Reacties

Als het aan bondscoach Domenico Tedesco ligt, gaat keeper Thibaut Courtois volgend jaar gewoon mee met België naar het EK in Duitsland, maar dan moet de goalie wel ingaan op het gebaar van Tedesco.

Tedesco wil Courtois vergeven: 'Ik wacht op een signaal'
© Pro Shots

Afgelopen juni raakte België in de ban van de aanvoerdersrel rond Courtois. De goalie zou in de interlandperiode van juni de band delen met Romelu Lukaku, maar daar was de goalie het niet mee eens. Hij verliet tot verbazing van de bondscoach en zijn landgenoten het Belgische kamp, vervolgens ging het van kwaad tot erger door uitspraken van Tedesco op een persconferentie.

Nadat de rust een beetje was wedergekeerd rond het nationale elftal, kreeg Courtois met een ernstige knieblessure te maken. Dit zorgde er ook meteen voor dat het relletje niet in de kiem gesmoord kon worden. Dit is wel de insteek van Tedesco. 'Het leven is te kort om spijt te hebben van het verleden. Daarom wil ik de deur volledig openzetten', spreekt de bondscoach uit bij VTM Nieuws.

Het verzoeningsgesprek kon niet plaatsvinden door de blessure van Courtois, Tedesco wacht op de goalie. 'Voor mij is het duidelijk. Ik reikte hem de hand. Ik opende élke deur. Nu wacht ik op een signaal van Thibaut. Hij heeft nu wel wat andere dingen aan zijn hoofd door z'n blessure. Maar als hij ons binnenkort één klein signaal van welwillendheid geeft, kunnen we weer verder. Want nogmaals: onze deur is open.'

Courtois is sinds augustus aan het herstellen van een gescheurde kruisband, mogelijk kan hij richting het einde van het seizoen nog in actie komen voor Real Madrid en België.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.