Td Wielaert: 'Malki past bij Roda en Roda past bij Malki'

Roda JC Kerkrade heeft zoals verwacht de optie in het contract van clubtopscorer Sanharib Malki (28) gelicht. De Syrische aanvaller staat zodoende nog twee jaar langer onder contract in Limburg.

Td Wielaert: 'Malki past bij Roda en Roda past bij Malki'

Malki is een van de revelaties van het huidige Eredivisieseizoen. De spits die afgelopen zomer overkwam van het Belgische Lokeren scoorde al zeventien treffers in 23 competitieduels. Door die uitmuntende productie gloort een clubrecord, weet de aanvaller zelf.

'Ik ben er wel mee bezig. Het clubrecord staat op 23 doelpunten (van John Eriksen en Dick Nanninga, red)', vertelde de Syriër eerder aan Voetbal International.

Het seizoen van Malki is na zondag, waar hij bij Ajax (1-4 verlies) de enige Roda-treffer voor zijn rekening nam, ongeëvenaard. 'Voor mijn persoonlijk record had ik er nog eentje nodig. Nu heb ik meer gescoord dan in 2008 bij Germinal-Beerschot.'

Ook technisch directeur Gerard Wielaert is blij met de langverwachte overeenkomst. 'Malki past bij Roda JC en Roda JC past bij Malki. Wij zijn blij dat, met het lichten van de optie.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's