Taylor Booth beslecht broederstrijd met hattrick en bezorgt Utrecht zege

FC Utrecht heeft zondagmiddag een doelpuntrijk onderonsje met FC Volendam gewonnen. De gebroeders Booth zorgden voor een enorme voetbalshow in Stadion Galgenwaard: zij namen liefst vier doelpunten voor hun rekening.

FC Utrecht
FC Utrecht
4 - 2
FC Volendam
FC Volendam

De thuisploeg zette Volendam direct onder druk, maar het waren de bezoekers die na negen minuten het eerste doelpunt zouden maken. Zach Booth, het jongere broertje van Utrecht-aanvaller Taylor Booth, reageerde alert bij een hoekschop en schoot de bal van dichtbij binnen. Het leek er echter op dat hij de bal met zijn arm meenam, maar na een uitgebreide check van de VAR werd het doelpunt toch goedgekeurd.

Hij zag zijn broertje al scoren, een halfuur later deed Taylor Booth dat zelf ook met een knap schot uit de draai, buiten het bereik van doelman Mio Backhaus. FC Utrecht drukte door en op slag van rust knikte Nick Viergever op aangeven van Jens Toornstra ook de 2-1 binnen.

Die lijn wisten de Domstedelingen na de pauze niet door te trekken. In de 54ste minuut tikte invaller Josh Flint na een scrimmage de gelijkmaker binnen. Lang genieten van dat doelpunt zat er voor Volendam niet in. Drie minuten later scoorde de oudste Booth namelijk zijn tweede treffer van de middag, dit keer met een fraaie hakbal.

Het lukte Volendam niet om weer op gelijke hoogte te komen. In de 84ste minuut werd de wedstrijd in het slot gegooid door Taylor Booth, die met zijn derde van de middag in de voetsporen trad van Jozy Altidore. Die was tot zondagmiddag de laatste Amerikaan met een hattrick in de Eredivisie. Door de overwinning klimt Utrecht richting de elfde plek, Volendam blijft in de degradatiezone hangen.