Tandeloos Barcelona werkt zichzelf flink in de nesten

Reacties

Barcelona heeft zich dinsdagavond stukgebeten op Benfica. De remise in Camp Nou kan erg vervelende gevolgen hebben voor de Catalaanse ploeg.

Tandeloos Barcelona werkt zichzelf flink in de nesten
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 0
Benfica
Benfica

Voor zijn tweede wedstrijd als hoofdtrainer van Barça gooide Xavi Hernández zijn systeem om. Hij koos voor een 3-4-3-formatie met Yusuf Demir en Jordi Alba als wingbacks. Eerstgenoemde kreeg al vroeg een flinke kans op de openingstreffer, de Oostenrijker kwam vanaf rechts naar binnen en zocht de verre hoek, maar zijn inzet werd gepareerd.

Gavi en Alba kregen vervolgens ook goede kansen op de openingstreffer, maar zoals wel vaker dit seizoen kreeg Barcelona de bal er moeilijk in. Benfica lukte dat wel. Nicolás Otamendi scoorde uit een hoekschop, maar tot groot ongeloof van de Portugezen werd die treffer afgekeurd. De bal zou over de achterlijn zijn geweest bij de corner, oordeelde de assistent-scheidsrechter. Op basis van de videobeelden was niet met zekerheid te zeggen of dat klopte.

Op slag van rust kreeg Demir nog een grote kans, maar raakte hij de lat. Twaalf minuten na de hervatting kreeg Memphis Depay zijn eerste echte mogelijkheid. Na een handigheidje van Sergio Busquets kon de Nederlander op het doel van Benfica af, maar kapte naar zijn rechterbeen en verspeelde zo zijn kans om uit te halen.

Barcelona bleef zo jagen op die bevrijdende 1-0. Frenkie de Jong was er met een kopbal dichtbij, maar Odysseus Vlachodimos tikte zijn inzet over. Ronald Araújo dacht te scoren, maar werd teruggefloten wegens buitenspel. In de extra tijd ontsnapte Barça zelfs nog aan de 0-1, omdat Haris Seferovic een gigantische kans onbenut liet.

Het gebrek aan scorend vermogen kan Barcelona nu heel duur komen te staan. Door slechts twee keer te scoren in vijf groepsduels staat Barcelona nu wel op zeven punten. Maar de marge met Benfica blijft met twee punten klein. Als de Portugezen hun slotwedstrijd van Dinamo Kiev winnen, moet Barcelona winnen van Bayern München om naar de achtste finales te gaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groep E UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
22-3
+19
18
2
Benfica
6
2
2
2
7-9
-2
8
3
Barcelona
6
2
1
3
2-9
-7
7
4
Dinamo Kiev
6
0
1
5
1-11
-10
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.