Talentvolle Zaniolo neemt Roma bij de hand tegen Porto

Reacties

AS Roma heeft dinsdagavond in de achtste finales van de Champions League gewonnen van FC Porto. Nicolò Zaniolo was de grote man in het heenduel van het tweeluik met de Portugezen.

Talentvolle Zaniolo neemt Roma bij de hand tegen Porto
AS Roma
AS Roma
2 - 1
FC Porto
FC Porto

Iker Casillas maakte in Rome zijn 178ste optreden in het miljardenbal en is daarmee recordhouder. Ondanks zijn leeftijd (37 jaar) is de Spaanse doelman nog altijd van grote waarde voor Porto. De defensie van de Portugezen is dit seizoen in de competitie nauwelijks te kloppen en bleef ook in Rome lange tijd overeind.

Edin Dzeko kreeg de grootste kans van de eerste helft. De Bosniër kapte Éder Militão goed uit en schoot de bal van dichtbij hard tegen de paal. Ploeggenoten Bryan Cristante en Lorenzo Pellegrini stuitten daarna op de uitstekend keepende Casillas. Porto stelde daar eigenlijk alleen een kopbal van Danilo Pereira tegenover. De middenvelder met een verleden bij Roda JC Kerkrade kopte de bal uit een hoekschop voorlangs.

Danny Makkelie was de arbiter in Stadio Olimpico.
Danny Makkelie was de arbiter in Stadio Olimpico.

Twintig minuten voor tijd viel de verlossende 1-0. Stephan El Shaarawy gaf de bal voor op Dzeko, die controleerde knap en speelde de bal door op Zaniolo. De negentienjarige middenvelder legde hem even goed en schoot de bal diagonaal langs Casillas. Het was het eerste Champions League-doelpunt van de jonge Italiaan, die afgelopen zomer overkwam van Internazionale als onderdeel van de transfer van Radja Nainggolan naar Milaan.

Zes minuten na de 1-0 nam Zaniolo ook de 2-0 voor zijn rekening. Een schot van Dzeko spatte uiteen tegen de paal en belandde precies in de voeten van de tiener, die simpel kon scoren. Het werd zo een avond om nooit te vergeten voor de aanvallende middenvelder. Voor Porto was het een enorme dreun, maar de bezoekers gaven zich niet gewonnen en maakten in de 79ste minuut het zo gewenste uitdoelpunt. Invaller Adrían López kreeg de bal gelukkig voor zijn voeten na een mislukte volley van Tiquinho Soares en schoof hem langs doelman Antonio Mirante: 2-1.

De goal van López bleek het slotakkoord van de avond. Ook Justin Kluivert, die in de 89ste minuut inviel, kon daar geen verandering meer in brengen. Rick Karsdorp zat vanwege een lichte blessure niet bij de selectie. De uitslag in Rome biedt voor beide ploegen perspectief voor de return, die op 6 maart gespeeld wordt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Meer FC Porto
Meer over FC Porto
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.