Tah debuteert in selectie Duitsland, ook Gómez er weer bij

Reacties

Jonathan Tah is voor het eerst opgenomen in de selectie van Duitsland. Bondscoach Joachim Löw beloont de twintigjarige verdediger voor zijn goede spel bij Bayer Leverkusen dit seizoen.

Tah debuteert in selectie Duitsland, ook Gómez er weer bij

Tah werd vorig seizoen nog door Hamburger SV verhuurd aan Fortuna Düsseldorf. Daar speelde hij dusdanig goed dat Leverkusen medio 2015 zevenenhalf miljoen euro voor hem op tafel legde. Het bleek een uitstekende investering, want Tah speelde zich al snel in de basis en is inmiddels uitgegroeid tot één van de betere verdedigers van de Bundesliga.

Mede door het ontbreken van de geblesseerde Jérôme Boateng (Bayern München) krijgt Tah nu de kans bij Die Mannschaft. Löw heeft ook Mario Gómez weer opgeroepen. De spits van Besiktas scoorde dit seizoen al negentien keer en lijkt helemaal terug als international. In november 2015 werd Gómez na ruim een jaar afwezigheid voor het eerst weer opgeroepen.

Duitsland oefent op 26 maart in Berlijn tegen Engeland, drie dagen later wacht een ontmoeting met Italië in München. Op het EK van komende zomer nemen de Duitsers het in Groep C op tegen Noord-Ierland, Polen en Oekraïne.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.