Tadic: 'Vooraf al gesproken over zo'n scenario'

Reacties

Aan de hand van Dusan Tadic tekende Servië voor de stunt door Portugal op eigen veld het WK-ticket afhandig te maken. De Ajacied was meer dan trots.

Tadic: 'Vooraf al gesproken over zo'n scenario'
© Pro Shots
Portugal
Portugal
1 - 2
Servië
Servië

'De trainer kwam de kleedkamer binnen, keek ons aan en zei: "Zijn jullie normaal?" En daarna lachten we allemaal en begon het feestje', zei Aleksandar Mitrovic, de ingevallen spits die met zijn goal in de laatste minuut Servië naar het WK hielp.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was een verrassende ontknoping van de kraker in Lissabon, waarin Portugal mede dankzij een vroege goal heel lang aan de goede kant van de score zat. 'We begonnen slecht, maar dat heeft ons niet tegengehouden', zei Tadic. De vroege Portugese voorsprong leidde niet tot paniek. 'We hadden vooraf al gesproken over zo'n scenario.'

De aanvoerder zag hoe Servië zich aan het plan hield. 'We moesten kalm blijven, de bal houden en Portugal eronder krijgen. En dat is gebeurd. Een fantastische overwinning', zei de Ajacied, die met een doelpunt en een assist een aanzienlijke bijdrage had in het succes.

Tadic betrok bondscoach Dragan Stojkovic nadrukkelijk in het succes. 'Sinds hij is gekomen, is de lach terug. We spelen mooi voetbal en dat hebben we vanavond laten zien. En dat we naar Portugal komen, domineren en winnen... iedereen die dit shirt draagt en iedere burger van Servië moet gelukkig en trots zijn. Ik hoop dat Stojkovic nog lang blijft.'

WK Kwalificatie Europa

Stand Groep A WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Servië
8
6
2
0
18-9
+9
20
2
Portugal
8
5
2
1
17-6
+11
17
3
Ierland
8
2
3
3
11-8
+3
9
4
Luxemburg
8
3
0
5
8-18
-10
9
5
Azerbeidzjan
8
0
1
7
5-18
-13
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.