Tadic valt in de prijzen na waanzinnig Champions League-seizoen

Reacties

Dusan Tadic is uitgeroepen tot de beste Servische voetballer van 2019. De Ajacied viel mede in de prijzen dankzij zijn uitstekende Champions League-seizoen bij de Amsterdammers.

Tadic valt in de prijzen na waanzinnig Champions League-seizoen
© Pro Shots

De 67-voudig international trok in de zomer van 2018 van Southampton naar Ajax, waar hij een uitstekend debuutseizoen beleefde. Hij werd - samen met PSV'er Luuk de Jong - topscorer van de Eredivisie, maar verdiende de prijs ook dankzij zijn goede Champions League-optredens. Tadic reikte met Ajax tot de halve finale en was in twaalf wedstrijden betrokken bij zes doelpunten en vijf assists.

Dit alles maakt dat de 31-jarige aanvaller de prestigieuze prijs voor de tweede keer in zijn loopbaan in ontvangst mag nemen. Eerder won hij de prijs al in 2016, toen hij nog speler was van Southampton. Nemanja Vidic was in 2005 de eerste Serviër die door de voetbalbond werd uitgeroepen tot beste speler van het jaar.

Beste trainer
Sinisa Mihajlovic werd uitgeroepen tot beste Servische trainer van 2019. De oefenmeester van Bologna kampt sinds juli van dit jaar met een vorm van leukemie. Terwijl hij nog volop tegen de ziekte strijdt, staat hij waar mogelijk wel langs de zijlijn bij de Serie A-club waar Jerdy Schouten, Stefano Denswil en Mitchell Dijks onder contract staan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer D. Tadić
Meer over D. Tadić
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.