Tadic schittert in sublieme laatste WK-test van Servië

Reacties

Dusan Tadic heeft zich flink laten gelden in de laatste oefenwedstrijd van Servië voor het WK. De aanvoerder van Ajax schoot in het vriendschappelijke treffen met Bahrein al vroeg op heerlijke wijze een vrije trap binnen en tekende later voor een tweede goal en een assist. Het werd uiteindelijk 1-5.

Tadic schittert in sublieme laatste WK-test van Servië
© @Fudbalski_Hram
Bahrein
Bahrein
1 - 5
Servië
Servië

Tadic startte vrijdagmiddag net als Nemanja Gudelj (voormalig NAC, AZ en Ajax) in de basis die coach Dragan Stojkovic het veld instuurde (zie opstelling onderaan). Voor de lichtgeblesseerde Aleksandar Mitrovic (Fulham) kwam het oefenduel nog te vroeg.

Al in de tiende minuut was het raak voor Tadic. Vanaf zo'n twintig meter knalde hij de bal schitterend in de bovenhoek. Kort na de openingsgoal van Tadic kwam Bahrein door een penalty van Abdulla Yusuf Helal alweer langszij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kort na rust was het opnieuw Tadic die raak schoot. Met een wat gelukkige aanname nam de Ajax-aanvaller de bal mee om vervolgens hard raak te knallen. Een minuut later was het ook al 1-3. Met een hakje gaf Tadic de bal mee aan Juventus-spits Dusan Vlahovic, die via doelman Sayed Jaffer raak schoot. Via Filip Djuricic (ex-SC Heerenveen) en een stiftje van Luka Jovic kwam er een eindstand van 1-5 op het scorebord. Tadic maakte die laatste twee goals niet meer mee, hij werd na een uur naar de kant gehaald.

Voor Servië was het vriendschappelijke duel met Bahrein de laatste test in aanloop naar het WK. Tadic & co zijn ingedeeld in Groep G. Op 24 november wacht WK-favoriet Brazilië in het eerste groepsduel. Daarna volgen duels met Kameroen en Zwitserland.

De opstelling van Servië:
Milinkovic-Savic; Milenkovic, Mitrovic (45. Lazovic), Pavlovic; Zivkovic (45. Vlahovic), Ilic (70. Maksimovic), Gudelj, Milinkovic-Savic (60. Grjuic), Mladenovic; Tadic (60. Djuricic), Jovic.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep G Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brazilië
3
2
0
1
3-1
+2
6
2
Zwitserland
3
2
0
1
4-3
+1
6
3
Kameroen
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Servië
3
0
1
2
5-8
-3
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Servië
Meer over Servië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.