Tadic looft 'slimste speler' Blind: 'Met hem aan de bal is er geen probleem'

Ajax-aanvoerder Dusan Tadic was tevreden met de 2-2 van zijn ploeg tegen PAOK Saloniki, maar baalde na de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League ook zeker van de slechte fase van de Amsterdammers.

Ajax kwam in Griekenland met 0-1 voor, gaf die voorsprong in een dramatisch kwartier voor rust helemaal weg, maar vertrok dankzij een dominante tweede helft met 2-2 uit Griekenland. 'We moeten kritisch zijn', sprak captain Tadic na afloop tegenover Ziggo Sport. 'Soms lieten we goede dingen zien, maar tien à vijftien minuten lang leek het alsof we even waren uitgeschakeld. We stonden niet goed in de opbouw en verloren de bal, waardoor PAOK kon counteren. Als je dat soort dingen beter doet, dan win je deze wedstrijd.'

Tadic zag dat het na rust stukken beter ging. 'We moesten volwassener spelen en met z'n allen beter verdedigen, als team. Zó kom je in de Champions League.' De Serviër haalde één ploeggenoot voor het voetlicht. 'We stonden na rust beter en we kregen onze slimste speler vaker aan de bal: Daley Blind. Met hem aan de bal is er geen probleem, hij is voor ons het belangrijkst. Hij is heel slim, met hem hebben we een spelmaker van achteruit', zo loofde Tadic.