Tabárez geeft Suarez vrijaf met oog op Copa América

Reacties

Luis Suarez staat eerder dan verwacht weer tot de beschikking van Barcelona-trainer Luis Enrique. Bondscoach Óscar Tabárez heeft de 27-jarige aanvaller vrij gegeven voor de oefeninterland van Uruguay tegen Chili, die dinsdag wordt gespeeld.

Tabárez geeft Suarez vrijaf met oog op Copa América

Suarez besloot samen met de 67-jarige keuzeheer de wedstrijd te laten schieten, omdat hij vanwege de bijt in de schouder van Giorgio Chiellini tijdens het WK-duel met Italië voor negen competitieve interlands werd geschorst.

'We weten allemaal hoe belangrijk Luis voor ons is, maar omdat hij er niet bij kan zijn tijdens de Copa América is het goed om alvast naar alternatieven te kijken', lichtte aanvoerder Diego Godín de vroegtijdige terugkeer van Suarez naar Camp Nou toe.

Het toernooi om de Copa América wordt volgend jaar van 11 juni tot 4 juli gehouden in Chili, maar komt dus te vroeg voor Suarez. Tot die tijd speelt Uruguay immers nog louter oefenduels. Eerder deze week speelde Suarez nog wel mee met La Celeste. Tegen Costa Rica (3-3) scoorde de ex-Ajacied met een schitterende uithaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.