Szczesny stapte direct op Makkelie af en wist waar Messi zou schieten

Reacties

Dat Polen de achtste finale van het WK heeft bereikt, is voor een groot deel te danken aan Wojciech Szczesny. De doelman stopte tegen zowel Saoedi-Arabië als Argentinië een strafschop. Na het duel met Argentinië verklaarde Szczesny op de Poolse tv hoe hij wist dat Lionel Messi de rechterhoek zou uitzoeken.

Szczesny stapte direct op Makkelie af en wist waar Messi zou schieten
© Pro Shots
Polen
Polen
0 - 2
Argentinië
Argentinië

'Nu kan ik wel zeggen dat ik wist waar hij zou schieten, maar op het moment zelf was ik er niet zo zeker van', gaf de keeper van Juventus toe. 'Bij sommige penalty's kijkt Leo naar de doelman, soms schiet hij gewoon hard. Ik wist: als hij hard gaat schieten, komt de bal meer aan mijn linkerkant. Ik zag dat hij niet stopte in zijn aanloop, dus ik dook. Ik voelde, ik verdedigde. Het geeft een heel voldaan gevoel. Dit moest ik doen voor de ploeg.'

De door Danny Makkelie toegekende strafschop was voer voor discussie. Na een voorzet vanaf de linkerflank kopte Messi naast en nadat de bal van zijn hoofd was gesprongen, raakte de uitkomende Szczesny met de vlakke hand onbewust het gezicht van Messi. De Pool stapte direct af op Makkelie om de scheidsrechter ervan te overtuigen geen penalty toe te kennen. VAR Pol van Boekel riep Makkelie echter naar de kant en daarna wees hij naar de stip.

De aanleiding voor de penalty is te zien vanaf minuut 2:30.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik vertelde de scheidsrechter direct dat ik Messi wel had geraakt op zijn gezicht, maar dat ik alleen de zijkant van zijn gezicht raakte', blikte Szczesny terug. 'Ik zei dat er contact was, maar dat het naar mijn idee geen penalty was. De scheidsrechter besloot anders en dat was prima. Ik kon me daardoor weer laten zien.'

Polen bekerde op basis van een klein verschil in doelsaldo door ten koste van Mexico. De nederlaag tegen Argentinië is daarom snel weer vergeten. 'Het was moeilijk, want we speelden tegen een ploeg boven ons niveau. Ze zijn in staat om de bal negentig minuten in bezit te houden en ons er niet eens aan laten ruiken. Je wint zo'n wedstrijd een in de honderd keer. Vandaag is het niet lukt, maar voor het eerst in mijn carrière ben ik blij na een nederlaag.'

Polen neemt het in de achtste finale op tegen Frankrijk. 'Zij zijn de grote favoriet, ze zijn een van de beste ploegen ter wereld, maar we gaan ons best doen om een ronde verder te komen.' Szczesny kreeg de vraag wat de sleutel is om Kylian Mbappé af te stoppen. 'Ikzelf!', lachte hij.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep C Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië
3
2
0
1
5-2
+3
6
2
Polen
3
1
1
1
2-2
0
4
3
Mexico
3
1
1
1
2-3
-1
4
4
Saoedi-Arabië
3
1
0
2
3-5
-2
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.