Swift geniet tegen Feyenoord: 'Wat ik krijg? Een lekkere boterham'

Reacties

Swift genoot woensdagavond in De Kuip. Ondanks de 4-1 nederlaag tegen Feyenoord in het toernooi om de KNVB-beker was de amateurclub in de wolken met de bekeravond in Rotterdam.

Swift geniet tegen Feyenoord: 'Wat ik krijg? Een lekkere boterham'

Vooral Max van Wakeren zal nog vaak terugdenken aan de wedstrijd, aangezien de aanvaller verantwoordelijk was voor de fraaie treffer van de bezoekers. Hij pikte de bal op en schoot vanaf een meter of twintig hard diagonaal raak in de verre hoek.

De fraaie treffer van Van Wakeren.

'Hij was niet lelijk. Over het algemeen ben ik meer de man van de assist, maar deze was lekker. Dit was ook de allereerste van dit seizoen. Wat ik krijg voor mijn goal? Een lekkere boterham. We doen het echt voor de lol', zo reageerde de doelpuntenmaker na afloop tegenover FOX Sports.

Voor de amateur was het een droom die uitkwam om in De Kuip te spelen. 'De ambiance was echt fantastisch. Het was erg zuur dat we meteen achter kwamen en dan kwam die rode kaart er achteraan. Ik heb het niet goed genoeg gezien, maar andere spelers hadden het gevoel dat het onterecht was', doelde Van Wakeren op de rode kaart die Nik Gabel kreeg van scheidsrechter Serdar Gözübüyük na twaalf minuten.

De rode kaart voor Gabel.

Constantin
Ook doelman Bogdan Constantin, die tegen Vitesse de beslissende strafschop stopte, genoot van de sfeer. 'Geweldig… Je weet niet wat je kan verwachten. Ik heb nog nooit in zo'n stadion gespeeld. Tijdens de warming-up vond iedereen het spannend.'

Het goede spel van de sluitpost was één van de redenen dat de uitslag niet zo hoog uitviel, mede doordat hij een strafschop van Michiel Kramer stopte. 'Mijn vriendin zegt altijd: "Als je er toch staat, kun je ze maar beter ook pakken". Daar houd ik me aan vast. Ik kan aardig keepen, maar ik speel misschien niet iedere week zo. Bij zo'n wedstrijd heb je de volle focus', aldus Constantin.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.