Swansea hoopt met extra trainingsarbeid op 'oude' Bony

Swansea City brak afgelopen zomer het transferrecord met het binnenhalen van Wilfried Bony. The Swans betaalden liefst vijftien miljoen euro aan Vitesse, maar hebben nog niet de ware Bony aan het werk gezien. In dat kader stelde de club een extra trainingsprogramma samen voor de Ivoriaan.

Swansea hoopt met extra trainingsarbeid op 'oude' Bony
Wilfried Bony viert zijn treffer tegen Sunderland samen met Chico en Nathan Dyer.
Wilfried Bony viert zijn treffer tegen Sunderland samen met Chico en Nathan Dyer.

Manager Michael Laudrup laat weten dat zijn centrumspits nog moet wennen aan het niveau van de Premier League. 'Van de Eredivisie naar de Premier League is een enorme stap en we gunnen hem nu de extra arbeid die hij in de zomer niet kon verrichten', aldus Laudrup over Bony, die pas laat in de voorbereiding kon aansluiten.

'Hij heeft geen ideale voorbereiding gedraaid. En toen de club hem eindelijk binnen haalde, moest hij wachten op een werkvergunning', blikt de Deen terug op de hectische seizoenvoorbereiding. Toch is Laudrup van mening dat de club voorzichtig moet omspringen met Bony en dat zijn kwaliteiten vanzelf boven zullen drijven.

'Hij is speciaal om meerdere redenen', aldus de coach van Swansea. 'We weten dat een hoog prijskaartje voor veel druk zorgt. In een aantal wedstrijden heeft hij het goed gedaan, maar natuurlijk willen we meer van hem zien. Wanneer we het beste van hem zullen zien? Ik weet het niet, voetbal is geen wetenschap.'

'We praten veel met hem. Laat ik voorop stellen dat wij hier zijn om hem te helpen en daarom laten we hem een extra trainingsprogramma volgen', legt de oud-speler van onder meer Barcelona, Real Madrid en Ajax uit. 'Het is in zijn, maar ook in ons, belang het beste in Bony naar boven te halen.'

Concurrentie
Daarnaast heeft Bony ook een geduchte concurrent in de voorhoede van Swansea. Waar de Ivoriaan afgelopen seizoen furore maakte door 31 keer te scoren in de Nederlandse competitie, was de Spanjaard Michu achttien keer trefzeker namens Swansea in de Premier League.

Het aanvalsduo Wilfried Bony en Michu; beide spelers scoorden dit seizoen twee keer.
Het aanvalsduo Wilfried Bony en Michu; beide spelers scoorden dit seizoen twee keer.

In tegenstelling tot Bony startte Michu ieder Premier League-duel in de basis en werd hij pas één keer voortijdig naar de kant gehaald. Bony kreeg tot dusver vijf invalbeurten en mocht vier keer in de basis starten, in dat geval speelde de Ivoriaan in de spits en verkaste Michu naar de nummer tien-positie. Opvallend genoeg scoorde zowel Michu als Bony dit seizoen pas twee keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen