Tiendalli en De Guzman winnen weer, Stam gelijk

Het Swansea City van Dwight Tiendalli en Jonathan De Guzman won ook zijn tweede groepsduel in de Europa League. Standard Luik en Ronnie Stam kwamen niet verder dan een gelijkspel in Zweden.

Swansea City - FC Sankt Gallen 1-0
Bij Swansea begonnen Jonathan De Guzman en Dwight Tiendalli in de basis. Doelman Michel Vorm kreeg rust en werd vervangen door de Duitser Gerhard Tremmel. Deze routinier (34) manifesteerde zich vrijwel direct, want in de veertiende minuut hield hij Sankt Gallen van scoren af door een strafschop van Goran Karanovic te keren.

Vlak na rust kwam Swansea op voorsprong. Wilfried Bony stond aan de basis van het doelpunt. Na zijn schot werd de bal met moeite weggestompt door doelman Daniel Lopar, waarna Wayne Routledge de rebound benutte.

Swansea koerst na de zege af op overwintering in de Europa League, want tijdens de eerste speelronde in Groep A walste de Premier League-club met 0-3 over Valencia heen. Sankt Gallen won op de eerste speeldag van Kuban Krasnodar (2-0) en heeft dus drie punten na twee groepsduels, net als Valencia, dat eerder op de avond won bij Kuban: 0-2.

Esbjerg fB - Red Bull Salzburg 1-2
Het Esbjerg van de Nederlandse aanvaller Mick van Buren werd slachtoffer van de bloedvorm waarin Red Bull Salzburg-aanvaller Alan verkeert. De Braziliaanse spits maakte afgelopen weekend tegen Wiener Neustadt (8-1) vier doelpunten en scoorde op bezoek bij Esbjerg binnen veertig minuten twee keer. Die treffers waren genoeg voor de zege voor de gasten, ondanks de late tegengoal van Pape Pate Diouf.

Salzburg kent daardoor een uitstekende start in Groep C van de Europa League, want twee weken geleden wonnen de Oostenrijkers al met 4-0 van IF Elfsborg. Esbjerg blijft door de nederlaag tegen Salzburg op drie punten steken.

Alan viert zijn zesde doelpunt in vijf dagen.

IF Elfsborg - Standard Luik 1-1
Standard Luik is in België niet te stoppen en won tot nu toe al zijn competitieduels. In Europees verband blijven de Rouches echter tegenvallend presteren. Na de nederlaag tegen Esbjerg van twee weken geleden (1-2) volgde een remise bij Elfsborg.

Ronnie Stam stond in de basis bij Standard en zag zijn ploeg na 23 minuten op achterstand komen door een treffer van Viktor Claesson. De Belgen kwamen in de 62ste minuut langszij via Geoffrey Mujangi Bia.

Paços Ferreira - Pandurii Targu Jiu 1-1
Pandurii, de Roemeense werkgever van de Nederlander Nicandro Breeveld, kwam op bezoek bij Paços Ferreira snel op voorsprong. Marko Momcilovic maakte na vijf minuten de openingstreffer uit een kluts in het doelgebied van de thuisclub. Het was niet genoeg voor de overwinning, want Rui Miguel bracht de Portugezen in de 49ste minuut op gelijke hoogte. Pandurii en Paços schieten allebei niet veel op met het gelijkspel, want met één punt na twee duels staan zij derde en vierde in Groep E. Fiorentina staat bovenaan in de poule met zes punten, Dnjepr Dnjepropetrovsk heeft er drie.