Swansea en Arsenal op herhaling na knotsgekke slotfase

Het FA Cup-duel van Swansea met Arsenal heeft geen winnaar opgeleverd. Een zeer vermakelijke slotfase met drie doelpunten zorgde voor een replay tussen beide ploegen (2-2).

Met Michel Vorm, Dwight Tiendalli en Jonathan de Guzman in de basiself en Kemy Agustien op de bank kende Swansea opnieuw een Nederlands tintje. Met onze landgenoten kende Swansea een prima begin van de wedstrijd. Arsenal werd goed onder druk gezet en Swansea kon vooral via de rechterflank gevaar stichten. Tot een doelpunt in de eerste helft leidde dat echter niet.

Met nog ruim een half uur te gaan voerde Swansea-manager Michael Laudrup zijn eerste wissels door. Zo moest De Guzman het veld verlaten en mocht clubtopscorer Michu, licht geblesseerd, opdraven. Dat bleek een gouden zet.

De supporters begonnen net met het zingen van Michu scores when he wants toen hij bij zijn eerste balcontact de bal over Per Mertesacker heen wipte. Hij had vrij baan, bleef oog in oog met Wojciech Szczesny koelbloedig en bezorgde Swansea de voorsprong. Arsenal reageerde direct en ging op zoek naar een doelpunt.

Vorm moest tien minuten voor tijd capituleren na een doelpunt van invaller Lukas Podolski. Arsenal rook bloed, zette aan en kwam zes minuten voor tijd zelfs op voorsprong dankzij een schitterende volley van Kieron Gibbs. Het bleek niet het slotakkoord. In de knotsgekke slotfase sleepte Swansea alsnog een replay uit het vuur nadat Danny Graham van dichtbij de 2-2 raak schoot.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.