Heracles-aanval volledig ontmanteld door vertrek Peterson

Reacties

Vlak voor de competitiestart is Heracles Almelo met Kristoffer Peterson een volgende smaakmaker kwijtgeraakt. De Zweedse vleugelaanvaller gaat een contract voor drie seizoenen ondertekenen bij Swansea City, waar hij oude bekenden tegenkomt.

Heracles-aanval volledig ontmanteld door vertrek Peterson

De 24-jarige Peterson begon zijn loopbaan in de jeugdopleiding van Liverpool, werd een jaartje verhuurd aan Tranmere Rovers, voordat FC Utrecht hem oppikte. Na wat jaren in de Domstad en een seizoen Roda JC Kerkrade pikte Heracles hem in de winter van 2017 op. In zijn tweeënhalf jaar in Almelo was Peterson goed voor 25 doelpunten en 13 assists, waarmee hij uitgroeide tot een van de absolute smaakmakers.

Eerder deze week werd al bekend dat Peterson toestemming had gekregen om te onderhandelen met een buitenlandse club, nu is de deal met Swansea dus rond. Daarmee komt zijn wens uit, want hij aasde al een jaar op een buitenlandse transfer. Afgelopen winter was de Zweed al dicht bij een overgang naar AEK Athene, maar vonden de Grieken de vraagprijs te gortig. Bij Swansea staan ook Erwin Mulder en Mike van der Hoorn onder contract. Steven Cooper is er de manager, met hem werkte Peterson in de Liverpool-jeugd al samen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het is een avontuur geweest, een mooi avontuur naar mijn idee', vertelt Peterson op de clubsite. 'Ik wil alle supporters van Heracles Almelo bedanken voor de steun en ik gun de club oprecht het beste voor de toekomst.' Technisch manager Tim Gillissen gunt hem zijn stap. 'Het is mooi voor Kristoffer dat hij nu de stap maakt naar een club als Swansea City. En hoewel wij het jammer vinden dat hij vertrekt, is dat ook voor ons als club een bewijs dat wij spelers helpen in hun ontwikkeling.'

Met het vertrek van Peterson is Heracles de volledige aanvalslinie van afgelopen seizoen kwijtgeraakt. Eerder trok Adrián Dalmau naar FC Utrecht en koos Brandley Kuwas voor een avontuur bij Al-Nasr. Het drietal was afgelopen seizoen goed voor 41 doelpunten en 22 assists.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.