Swansea, Aston Villa doelpuntloos in emotioneel duel

Swansea City heeft in eigen huis geen doelpunt geïncasseerd tegen Aston Villa. Doordat de ploeg van doelman Michel Vorm, die een paar goede reddingen verrichtte, niet tot scoren kwam eindigde het duel doelpuntloos.

Swansea, Aston Villa doelpuntloos in emotioneel duel

Voor aanvang werd er stilgestaan bij het verlies van Gary Speed. De 42-jarige bondscoach van Wales en oud-speler van onder andere Newcastle United, Leeds United, Everton en Bolton Wanderers werd zondagochtend dood in zijn huis gevonden. Doelman Shay Given, die bij Newcastle United met Speed speelde, begon daardoor geëmotioneerd aan het duel.

Beide ploegen maakten weinig indruk tijdens het duel. Aston Villa was weliswaar de dominerende ploeg, maar Michel Vorm hield zijn team op de been. Met name Gabriel Agbonlahor stelde de Nederlandse doelman op de proef.

Pas in de slotfase begon Swansea wat gedurfder te voetballen. Leroy Lita nam namens de thuisploeg initiatief, maar zijn inzet werd gekeerd door Shay Given. Bij een overwinning zou Swansea Aston Villa uit het linkerrijtje werken. The Swans realiseerden zich dat iets te laat om nog te kunnen overtuigen.

Zowel Aston Villa als Swansea heeft weinig aan het punt. Swansea deelt momenteel de dertiende plaats met West Bromwich Albion. Aston Villa staat (samen met Everton en Norwich City) tiende met zestien punten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's