Suprematie ver te zoeken: lucky Bayern dankt Finnbogason voor misser

Bayern München heeft na het bekerechec van vorige week voor de tweede keer op rij gewonnen in de Bundesliga. Dat ging woensdagavond echter opnieuw met veel moeite gepaard.

FC Augsburg
FC Augsburg
0 - 1
Bayern München

Bij Bayern ontbrak Joshua Zirkzee nog steeds vanwege een schorsing, maar met Robert Lewandowski in de selectie is er natuurlijk weinig noodzaak voor een andere talentvolle spits. Ook nu was de Poolse spits weer trefzeker. In de dertiende minuut mocht hij aanleggen vanaf elf meter na een lompe overtreding van Rani Khedira op Lucas Hernández. Lewandowski faalde niet en maakte zo zijn 22ste doelpunt in de Bundesliga dit seizoen.

Waar Bayern vroeger doordrukte na een snel behaalde voorsprong, gaat dat de laatste weken niet altijd goed. Der Rekordmeister werd onlangs verrassend uitgeschakeld in het bekertoernooi door Holstein Kiel en in de vorige speelronde werd nipt gewonnen van SC Freiburg. Ook tegen Augsburg, met aanvoerder Jeffrey Gouweleeuw in het hart van de defensie, ging het moeizaam.

Een kwartier voor tijd leek het weer mis te gaan voor Bayern, maar de ingevallen spits Alfred Finnbogason liet na hands van Benjamin Pavard af te straffen. De voormalig spits van SC Heerenveen schoot de bal vanaf elf meter op de paal, waardoor Bayern ontsnapte. De voorsprong op RB Leipzig bleef zodoende intact.

RB Leipzig
RB Leipzig
1 - 0
Union Berlin

De nummer twee van de Bundesliga won immers ook op de woensdagavond, pas in de slotfase werd het verschil gemaakt tegen stuntclub Union Berlin. De verrassende subtopper hield lang stand tegen de topclub, met Justin Kluivert de hele wedstrijd op de bank, maar twintig minuten voor tijd maakte de ingevallen Emil Forsberg op aangeven van Dani Olmo het verschil.

Arminia Bielefeld
3 - 0
VfB Stuttgart

Eerder op de woensdagavond ging hekkensluiter Schalke 04 op schlemiele wijze onderuit tegen 1. FC Köln, Arminia Bielefeld maakte de situatie voor de club uit Gelsenkirchen nog slechter. Met Mike van der Hoorn als invaller en Ritsu Doan als basisklant werd VfB Stuttgart verrast. Fabian Klos gleed in de eerste helft binnen voor de 1-0, waarna Marc Oliver Kempf met een eigen doelpunt onbedoeld de marge verdubbelde. Met zijn derde goal in de Bundesliga zorgde de van PSV gehuurde Doan voor het slotakkoord, na een schijnbeweging had hij ruimte genoeg om vier minuten voor tijd kalm raak te schieten.

SC Freiburg
SC Freiburg
2 - 2
Eintracht Frankfurt

Na een seizoenstart zonder doelpunten raakt voormalig Ajacied Amin Younes steeds meer op dreef voor Eintracht Frankfurt, tegen Freiburg maakte hij alweer zijn derde goal in enkele weken tijd. Vorige week ging Frankfurt ondanks zijn goal onderuit tegen Bayer Leverkusen, ook nu was een goal van Younes niet voldoende voor de winst.

Younes schoot al vroeg in de wedstrijd beheerst raak nadat hij mooi was weggedraaid bij zijn tegenstander, maar Freiburg kwam via Roland Sallai en Nils Petersen op voorsprong. Het was aan een eigen doelpunt van Keven Schlotterbeck te danken dat het duel in een gelijkspel eindigde.