Supportersgeweld overschaduwt nederlaag Lille op bezoek bij Lens

OSC Lille blijft kwakkelen in de Ligue 1 en ging zaterdagavond met Sven Botman in de basis onderuit bij RC Lens: 1-0. De wedstrijd in Stade Bollaert-Delelis werd overschaduwd door supportersrellen in de rust.

Lens
Lens
1 - 0
Lille
Lille

Na een doelpuntloze eerste helft liepen de gemoederen in het stadion hoog op tussen fans van Lens en Lille. Terwijl Botman in de kleedkamer zat en de sproeiers op het veld aan stonden, besloot een deel van de aanhang van Lens het vak met Lille-supporters op te zoeken. Politieagenten en beveiligers voorkwamen daarna dat meer Lens-fans, die over het veld renden, het uitvak bereikten.

De beelden vanuit Frankrijk volgen een kleine maand nadat bij de Zuid-Franse derby tussen OGC Nice en Olympique Marseille de gemoederen bijzonder hoog opliepen. Toen kwamen supporters van Nice het veld op en raakten op het veld slaags met spelers en medewerkers van Marseille. Die wedstrijd wordt eind oktober op neutraal terrein volledig overgespeeld.

Overwinning Lens
De wedstrijd werd ondanks de rellen in de rust hervat en de supporters van Lens hadden nog reden om een feestje te vieren. Przemyslaw Frankowski schoot Lens in de slotfase naar een overwinning. Ook Wesley Saïd leek het net te vinden voor de thuisploeg, maar zijn goal werd op advies van de VAR afgekeurd vanwege een overtreding.

Voor Lille verloopt het seizoen in de Ligue 1 vooralsnog zeer teleurstellend. De regerend kampioen van Frankrijk staat na zes duels dertiende met vijf punten. Lens bezet na de overwinning op Lille de tweede plaats achter Paris Saint-Germain en is nog ongeslagen.