Marseille niet blij met strafmaat voor Nice: 'Historische kans om voorbeeld stellen'

Reacties

De clubleiding van Olympique Marseille kan niet leven met de straf die is uitgedeeld aan OGC Nice na de rellen tijdens het onderlinge duel van vorige maand. De wedstrijd moet overgespeeld worden en OGC Nice heeft een punt aftrek gekregen.

Marseille niet blij met strafmaat voor Nice: 'Historische kans om voorbeeld stellen'
© Pro Shots
Nice
Nice
1 - 1
Olympique Marseille
Olympique Marseille

Het ging op 22 augustus in de 75ste minuut met een 1-0 stand helemaal mis in het stadion van OGC Nice. Olympique Marseille-speler Dimitri Payet reageerde in de linkerhoek van het veld op de supporters van de thuisploeg, die voorwerpen op het veld gooiden. Daarna ging het los en betraden supporters het veld. OGC Nice wilde de wedstrijd na een afkoelingsperiode nog hervatten, maar Olympique Marseille liet zich niet meer op het veld zien.

OGC Nice raakt dus een punt kwijt in de Ligue 1 en de voorsprong die op het scorebord stond. Daarnaast moeten er drie duels zonder publiek afgewerkt worden.

Dit is niet genoeg volgens Olympique Marseille. 'De voetbalautoriteiten hadden de historische kans om een voorbeeld te stellen', zegt Pablo Longoria, voorzitter van Olympique Marseille. 'Onze spelers, die de hoofdrolspelers van een voetbalwedstrijd zouden moeten zijn, waren die avond het slachtoffer. De club betreurt het dat elke veldinvasie die de veiligheid en gezondheid van de spelers in gevaar brengt, niet onmiddellijk en strenger wordt bestraft.'

OGC Nice heeft nog niet officieel gereageerd op de strafmaat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.