Supertrio vijzelt indrukwekkende statistieken verder op bij PSG

Paris Saint-Germain is ook na dertien speelrondes ongeslagen in de Ligue 1. De Parijse sterrenformatie won zaterdag van Troyes, dat na rust nog wel brutaal de leiding nam in het Parc des Princes. Vervolgens stond het supertrio van PSG op.

PSG
PSG
4 - 3
Troyes
Troyes

Net als in de met 7-2 gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Maccabi Haifa vormden Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé de aanvalslinie van PSG. Waar het tegen de club uit Israël geen moment spannend werd, werd het dat tegen Troyes wel. De nummer elf van Frankrijk nam tot twee keer toe de leiding in Parijs en dat was niet eens enorm onverdiend.

De defensie van PSG had de handen vol aan Mama Baldé. De 26-jarige aanvaller van Troyes opende al in de derde minuut de score na een snelle aanval van de bezoekers. Hij sloeg na rust opnieuw toe door uit de draai raak te schieten. Tussendoor zorgde Carlos Soler voor de 1-1. Baldé liet PSG zo schrikken, maar slaagde er niet in om de matchwinner te worden.

Het antwoord van PSG volgde al snel na de 1-2. Messi kreeg de ruimte op grote afstand van het doel. De Argentijn haalde uit en zijn schot was keeper Gauthier Gallon te machtig. Ruim vijf minuten later had Messi een sublieme steekpass in huis op Neymar, die hard raak schoot en PSG zo aan de leiding bracht. Messi kwam daardoor op tien assists in de competitie. De 4-2 viel via Mbappé, die een strafschop benutte na een overtreding van Gallon. Troyes maakte het daarna nog spannend, maar meer dan de 4-3 van Ante Palaversa zat er niet in.