Supertrio goud waard voor PSG tijdens pijnlijk debuut Kehrer

Reacties

Paris Saint-Germain is ook na de derde competitiewedstrijd in de Ligue 1 nog zonder puntenverlies. De ploeg van trainer Thomas Tuchel rekende in eigen huis na rust af met het bescheiden Angers, maar door het bijzonder moeizame debuut van aanwinst Thilo Kehrer werd dat een moeilijker klusje dan verwacht. Het Parijse supertrio was weer eens beslissend.

Supertrio goud waard voor PSG tijdens pijnlijk debuut Kehrer
PSG
PSG
3 - 1
Angers
Angers

De basisopstelling van Tuchel kende zaterdag twee opvallende namen. De twee weken geleden van Schalke 04 overgekomen verdediger Kehrer kreeg - vanaf de start dus - zijn allereerste speelminuten voor de Parijzenaars, terwijl Edinson Cavani terugkeerde. De Uruguayaanse spits liep op het WK in Rusland een hamstringblessure op, waarvan hij nu pas weer hersteld is. Beide spelers vertolkten in de eerste helft een hoofdrol, op positieve én negatieve wijze.

Het duurde namelijk niet lang voordat de teruggekeerde Cavani zijn waarde had bewezen voor PSG. Neymar zag zijn lage voorzet van de rechterflank via een Angers-verdediger bij zijn Uruguayaanse collega belanden, El Matador kon eenvoudig de openingsgoal binnentikken. Niet lang daarna had Cavani ook de 2-0 kunnen maken, maar met zijn kopbal raakte hij de paal, waarna ook de rebound niet aan hem besteed was.

Schlemiel
Die dubbele misser kwam PSG in de twintigste minuut duur te staan, waarbij de peperdure Kehrer (hij kostte naar verluidt zo'n 37 miljoen euro) de schlemiel was. Na een bijzonder onhandige overtreding in de zestien van de jonge Duitser schoot Thomas Mangani namens Angers de toegekende strafschop onberispelijk binnen: 1-1. Tot overmaat van ramp werd Kehrer halverwege geslachtofferd door zijn landgenoot Tuchel: hij bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door Stanley Nsoki.

De gewisselde debutant was nog maar nauwelijks klaar met douchen, of hij zag hoe PSG - waar Gianluigi Buffon op de bank zat - kort na de pauze alweer op voorsprong stond. Ángel Di María leverde een puntgave voorzet af op Kylian Mbappé, die met een volley in de verre hoek schitterend voor de 2-1 zorgde. Vorige week was het wonderkind met twee treffers al de reddende engel tijdens de moeizame 1-3 zege bij Guingamp, ook zaterdag was hij doorslaggevend.

Een kwartier na zijn goal was de WK-uitblinker namelijk goed voor de assist voor de beslissende 3-1. Na de goals van Cavani en Mbappé kon Neymar uiteraard niet achterblijven. De Braziliaanse vedette werd bediend door de nog altijd piepjonge Fransman en schoof de bal koeltjes binnen, waarmee de drie vedettes voorin allemaal op het scorebord kwamen. Door de zege is PSG het seizoen met negen uit drie foutloos begonnen, volgende week gaat de ploeg op bezoek bij promovendus Nîmes Olympique.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2018/2019

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
29
4
5
105-35
+70
91
2
Lille
38
22
9
7
68-33
+35
75
3
Olympique Lyonnais
38
21
9
8
70-47
+23
72
4
Saint-Étienne
38
19
9
10
59-41
+18
66
5
Olympique Marseille
38
18
7
13
60-52
+8
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.