Neymar leidt zege in bij Ligue 1-debuut Buffon en Tuchel

Paris Saint-Germain is zondag voortvarend aan de Ligue 1 begonnen. De ploeg van trainer Thomas Tuchel won simpel van SM Caen.

PSG
PSG
3 - 0
Caen
Caen

Vorige week zaterdag beleefde PSG een fraaie opmaat naar de competitiestart met een 4-0 zege op AS Monaco in de strijd om de Franse Super Cup. Evenals in die wedstrijd kregen veel talenten de kans van Tuchel in het duel met Caen: Colin Dagba, Stanley N'Soki, Antoine Bernède en Cristopher Nkunku stonden aan de aftrap.

Ook Neymar begon aan de wedstrijd. Het was zijn eerste basisplek sinds 25 februari, toen hij zijn voet brak tegen Olympique Marseille. Neymar had niet lang nodig om zijn terugkeer bij de eerste elf op te luisteren met een goal. In de tiende minuut verspeelde Caen-doelman Brice Samba de bal en tikte Neymar op aangeven van Nkunku simpel de 1-0 binnen.

PSG bleef na de openingstreffer druk zetten op de laagvlieger en scoorde in minuut 35 opnieuw. Ángel Di María snelde langs zijn tegenstander en hield overzicht, waarna Adrien Rabiot zijn breedtepass binnentikte. Aan de andere kant moest de veertigjarige Gianluigi Buffon, die als eerste doelman van PSG zijn eerste minuten in de Ligue 1 maakte, pas na rust voor het eerst optreden bij gevaar van Caen.

De thuisploeg kreeg na rust meerdere mogelijkheden op een derde treffer. Di María was al dichtbij met een kopbal, een kwartier voor tijd stal Neymar de show met een fraaie individuele actie waarbij hij zijn opponent door de benen speelde, maar zijn poging werd van richting veranderd en verdween naast. In de 89ste minuut viel de 3-0 alsnog via invaller Timothy Weah. Het was de eerste goal in de Ligue 1 voor de achttienjarige zoon van George Weah. De jongeling scoorde ook al in het duel met Monaco van vorige week.

Door de zege van PSG hebben alle titelkandidaten in Frankrijk geen steek laten vallen in de eerste speelronde. Ook koploper Olympique Marseille, AS Monaco en Olympique Lyon (waar Memphis Depay trefzeker was) wonnen hun wedstrijden.