Mbappé verlosser van inspiratieloos PSG

Paris Saint-Germain heeft zaterdag ook de tweede competitiewedstrijd in winst omgezet. Het was Kylian Mbappé die van de bank kwam en tegen Guingamp de kampioen op het juiste spoor zette.

Guingamp
Guingamp
1 - 3
PSG
PSG

Mbappé keerde na een lang seizoen pas laat terug bij PSG en trainer Thomas Tuchel besloot daarom om hem op de bank te houden tegen Guingamp. Zonder de Franse superster had PSG het erg zwaar in de eerste helft. Guingamp was geen moment onder de indruk van de Franse landskampioen en had na veertien minuten al op voorsprong kunnen komen. Gianluigi Buffon liet echter zien dat hij ook op veertigjarige leeftijd zijn mannetje staat. Met een geweldige reflex hield hij het op 0-0, via zijn been ging een schot op de lat.

Enkele minuten later werd het alsnog 1-0. Colin Dagba, een van de jonge talenten die speeltijd kreeg van Tuchel, nam een bal aan op de borst en rekende vervolgens op zijn aanvoerder Thiago Silva om de bal weg te werken. Beiden grepen echter niet in en Guingamp-aanvaller Marcus Coco ging er met de bal vandoor. Hij legde af op Nolan Roux, die scoorde.

Ook na de 1-0 kon PSG geen vuist maken. Guingamp dacht na een half uur zelfs op 2-0 te komen, maar na minutenlang overleg tussen de scheidsrechter en de VAR werd een goal van Nicolas Benezet afgekeurd, omdat hij voor zijn kopgoal Dagba gehaakt zou hebben.

Tuchel had genoeg gezien in de eerste helft en bracht Mbappé na de rust. De WK-winnaar loste Timothy Weah af voor zijn eerste speelminuten in het nieuwe seizoen. Met Mbappé werd het aanvallende spel van PSG een stuk dynamischer en na tien minuten werd het 1-1.

Neymar versierde na een combinatie met Mbappé een penalty en benutte het buitenkansje zelf. Omdat Edinson Cavani vanwege een kuitblessure niet bij de wedstrijdselectie zat, was er geen twijfel wie de penalty zou nemen. Tuchel sprak zich onlangs uit over het 'penaltyprobleem' tussen Neymar en Cavani.

Nadat Ángel Di María een grote kans had gemist stelde de Argentijn tien minuten voor tijd Mbappé in staat om te scoren. Na een snelle aanval werd de Fransman vrijgespeeld en zijn afronding was beheerst: 1-2. Deze klap kwam Guingamp niet meer te boven in eigen huis. In de slotfase liepen de hoofdstedelingen zelfs uit via - hoe kan het ook anders - Mbappé. Ditmaal verschalkte hij ex-NEC-goalie Kalle Johnsson met een stiftje.