Superspits Osimhen helpt koploper Napoli voorbij Atalanta-horde

Napoli heeft weer een zege aan zijn zo indrukwekkende reeks toegevoegd. De koploper van de Serie A won de lastige uitwedstrijd in Bergamo, waar Victor Osimhen zijn status als meest gevreesde spits van Italië onderstreepte.

Atalanta Bergamo
1 - 2
Napoli
Napoli

Napoli had in zijn eerste twaalf competitiewedstrijden niet één keer verloren. Het spel van de ploeg die ook in de Champions League indrukwekkend presteerde tegen onder meer Ajax, boezemde angst in bij tegenstanders. Maar verdedigend spelen zit niet in het DNA van het Atalanta van Gian Piero Gasperini. Dat gegeven maakte de wedstrijd van zaterdagavond op voorhand al interessant.

Een hoekschop van Teun Koopmeiners leidde indirect tot de 1-0 in Bergamo. Na inmenging van de VAR werd hands van Victor Osimhen geconstateerd bij het hachelijke moment in het Napolitaanse strafschopgebied. Ademola Lookman benutte de strafschop overtuigend door de bal hoog en hard binnen te schieten.

Atalanta-supporters konden amper vier minuten van die voorsprong genieten. Uit een fraaie voorzet van Piotr Zielinski kopte Victor Osimhen in de 23ste minuut de gelijkmaker binnen (1-1). Voor de o zo atletische en dreigende spits was dat alweer zijn achtste goal van het seizoen in de Serie A.

Osimhen kan veel meer dan alleen scoren, in de 35ste minuut toonde hij zijn kwaliteiten als aangever. De topscorer versnelde na een pass van André Zambo Anguissa. Hij bleef sterk aan de bal en behield in het strafschopgebied het overzicht. De meegelopen Eljif Elmas werd aangespeeld en scoorde: 1-2. De Macedoniër speelde op de plaats van Kvicha Kvaratskhelia. Het Georgische dribbelwonder was te geblesseerd om in actie te komen.

Wel weer fit was Marten de Roon. De Oranje-international liep twee weken geleden een hamstringblessure op en keerde tegen Napoli terug in de wedstrijdselectie van Atalanta. Dat op zichzelf was met het oog op het WK al een opsteker voor Louis van Gaal. De Roon kreeg ook nog speeltijd van Gasperini. De controleur viel in de 81ste minuut in voor Koopmeiners, maar invloed op de score had dat niet meer. Hans Hateboer werd vlak voor tijd gewisseld bij Atalanta, dat als nummer twee van Italië nu een achterstand van acht punten heeft op Napoli.