Superslalom Kvaratskhelia zet Napoli op weg naar volgende zege

Reacties

De Scudetto, ze kunnen hem ruiken in Napels. Napoli mocht de speelronde in de Serie A openen en deed dat vrijdagavond met succes: de ploeg van Luciano Spalletti won met 0-2 in en tegen Sassuolo. Khvicha Kvaratskhelia zette de blauwhemden op weg met een prachtig doelpunt.

Superslalom Kvaratskhelia zet Napoli op weg naar volgende zege
© Pro Shots
Sassuolo
Sassuolo
0 - 2
Napoli
Napoli

Twaalf minuten gespeeld in Noord-Italië, tot nu toe waren vooral de vegen op de gezichten van de spelers opgevallen. Deze speelronde in de Serie A staat in het teken van geweld tegen vrouwen, vandaar die vegen. De thuisploeg, getraind door Alessio Dionisi en met Abdou Harroui negentig minuten op de bank, wist dat ze het moeilijk gingen krijgen maar was nog niet in gevaar geweest.

Tot die kleine magiër uit Georgië zich ermee kwam bemoeien. Kvaratskhelia pikte de bal op rond de middenlijn, begon aan een hem typerende, kwikzilverachtige dribbel en schoot vanaf randje zestien droogjes in de hoek: 0-1 voor de koploper. Dan de thuisploeg. Armand Laurienté was dreigend, maar zijn poging belandde een minuut na de openingstreffer op de paal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook Grégoire Drefel kwam in de buurt van de gelijkmaker, zijn poging ging rakelings naast. Aan de overkant besloot Victor Osimhen een fraaie loopactie met een schot op de paal. De spits waarschuwde eens voordat hij even later geen genade meer kende. Hij controleerde de bal goed en ramde het leer daarna uit een moeilijke hoek langs de hulpeloze doelman Andrea Consigli. Groot feest bij de vele Napoli-fans die, ondanks een verbod, toch een plekje in het stadion hadden bemachtigd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sassuolo scoorde tegen via Laurienté, maar na een VAR-interventie bleek een teamgenoot van de Fransman een fractie buitenspel te staan. De tweede helft was minder spectaculair. Sassuolo probeerde wat het kon, maar kon de ongenaakbare koploper niet doen wankelen. Aan de overkant was er weinig reden voor Napoli om zich enorm in te spannen. Osimhen kreeg de beste kans om het te beslissen, maar schoot naast. De zege kwam in elk geval niet meer in gevaar.

Zodoende is Napoli weer drie punten dichter bij het eerste landskampioenschap sinds1990. De voorsprong op Internazionale bedraagt inmiddels achttien punten. Napoli hoeft zich voorlopig geen zorgen te maken over de Serie A, dinsdag wacht bovendien de herstart van de Champions League bij Eintracht Frankfurt.

Serie A

Stand Serie A 2022/2023

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
38
28
6
4
77-28
+49
90
2
Lazio
38
22
8
8
60-30
+30
74
3
Internazionale
38
23
3
12
71-42
+29
72
4
AC Milan
38
20
10
8
64-43
+21
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.