Super Cup-sprookje lonkt voor Liverpool-doelman Lonergan

Reacties

Liverpool zit met een behoorlijk keepersprobleem in aanloop naar de strijd om de Europese Super Cup. Voor reserve-reserve-doelman Andy Lonergan ontstaat een unieke kans op een eenmalig moment van glorie.

Super Cup-sprookje lonkt voor Liverpool-doelman Lonergan
Liverpool
Liverpool
ns
2 - 2
Chelsea
Chelsea

Eerste keeper Alisson Becker viel vrijdag bij de seizoensouverture van Liverpool tegen Norwich City geblesseerd uit. De Braziliaan ligt er volgens Jürgen Klopp in ieder geval een paar weken uit, wat een flinke streep door de rekening van Liverpool is. The Reds zwaaiden even eerder tweede keeper Simon Mignolet uit, hij is vertrokken naar Club Brugge, terwijl ook Loris Karius met Besiktas een nieuwe club vond.

Na het vertrek van Mignolet schakelde Liverpool snel en werd Adrián vastgelegd. Dat bleek een slimme zet, want de Spanjaard zal de komende weken het doel verdedigen. Voor de 32-jarige Adrián is echter geen back-up beschikbaar. Caoimhin Kelleher, de Ierse derde doelman, die vanuit de jeugd is doorgeschoven, kampt namelijk eveneens met een blessure.

Voor de wedstrijd tegen Chelsea om de Europese Super Cup woensdagavond is daarom een plaatsje op de bank ingeruimd voor Andy Lonergan. De 35-jarige veteraan speelde zijn volledige carrière in de krochten van het Engelse voetbal en was afgelopen seizoen reservedoelman bij AFC Rochdale, dat uitkomt op het derde niveau. Omdat Liverpool dun in de keepers zat, sprong hij in de voorbereiding al even bij en nu wacht hem mogelijk het absolute hoogtepunt van zijn carrière.

In Istanbul zit hij op de bank tussen de spelers van de Champions League-winnaar en mocht er onverhoopt iets gebeuren met Adrián, die na een seizoen op de bank bij West Ham United ook nog niet superfit is, dan is Klopp gedwongen een beroep te doen op Lonergan. 'Andy is een geweldige gozer, een heel aardige gast die ons erg geholpen heeft in de voorbereiding. Misschien haalt Caoimhin het nog, maar ik denk dat Andy op de bank zit. Hij is een ervaren oplossing voor ons.'

Lonergan speelde nog nooit een wedstrijd op het hoogste niveau, maar heeft in totaal wel ruim 350 wedstrijden in het Championship en de lagere Engelse divisies achter zijn naam.

Lonergan in actie namens Liverpool in de oefenwedstrijd tegen Sevilla.
Lonergan in actie namens Liverpool in de oefenwedstrijd tegen Sevilla.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.