Liverpool is zeer overtuigend begonnen aan zijn nieuwe poging om de beste van Engeland te worden. De ploeg van Jürgen Klopp kende in de openingswedstrijd van het seizoen in de Premier League geen genade met nieuwkomer Norwich City, dat halverwege al in de touwen hing.

Liverpool
Liverpool
4 - 1
Norwich City

Liverpool deed vorig seizoen tot het einde mee om het kampioenschap in Engeland, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Manchester City, dat één punt meer haalde. Dit voetbaljaar gaan The Reds opnieuw proberen om voor het eerst sinds 1990 kampioen te worden en de start is veelbelovend. Norwich City werd op Anfield verpulverd en doelman Tim Krul kreeg al in de eerste helft vier doelpunten om de oren.

De manier waarop Norwich in de zevende minuut op achterstand kwam was uiterst ongelukkig. Grant Hanley raakte een voorzet van Divock Origi helemaal verkeerd en maakte zo een komisch eigen doelpunt. Vervolgens ging het snel. Mohamed Salah schoot na een combinatie met Roberto Firmino de 2-0 binnen en Virgil van Dijk passeerde zijn landgenoot Krul met een rakte kopbal uit een hoekschop. Naast Van Dijk begon overigens ook Georginio Wijnaldum in de basis bij Liverpool; Sepp van den Berg en Ki-Jana Hoever zaten niet bij de wedstrijdselectie.

Liverpool maakte er een feestavond van, maar het uitvallen van Alisson Becker betekende een tegenvaller. De doelman moest de strijd staken met een kuitblessure en maakte plaats voor debutant Adrián, die door Liverpool is binnengehaald als de opvolger van de naar Club Brugge vertrokken Simon Mignolet. Vlak voor rust werd Adriáns collega Krul nog eens gepasseerd. Trent-Alexander Arnold vond Origi, die een basisplaats had omdat Sadio Mané pas net terug is van zijn vakantie, en de scorende Belg zorgde voor de 4-0 ruststand.

De tweede helft begon met wat vertraging, vanwege problemen met de VAR. Het technische hulpmiddel is dit seizoen nieuw in de Premier League. In het tweede bedrijf was Liverpool slordiger met zijn kansen en Krul werd, soms met meer geluk dan wijsheid, niet meer gepasseerd. Aan de overkant kon Teemu Pukki namens Norwich nog wel de eer redden (4-1), maar een comeback van de bezoekers zat er geen moment in. Liverpool begint zo met een ruime zege aan het nieuwe seizoen. Het woord is aan Manchester City, dat zaterdagmiddag op bezoek gaat bij West Ham United.