Sunderland-manager Poyet pleit voor winterstop

Gus Poyet, de manager van Sunderland, pleit voor het invoeren van een winterstop in de Premier Leauge. De Uruguayaan voert meerdere argumenten op voor het inlasten van een pauze.

Sunderland-manager Poyet pleit voor winterstop

Sunderland wacht een hectische periode met elf wedstrijden in de komende zes weken. 'Voor ons zijn de komende weken, tot aan eind januari, een nachtmerrie', aldus de Uruguayaanse opvolger van Paolo di Canio. Hij is niet per definitie tegen het spelen op feestdagen, wat een Engelse traditie is, maar meent dat veranderingen logisch zijn voor de lange termijn.

'Ik snap niet waarom we geen winterstop hebben. Het is zo simpel en je ziet het overal. De enige uitleg die ik ooit heb gehad, is dat we altijd al op Tweede Kerstdag spelen. Ik vind het goed dat we op Boxing Day spelen, maar daarna zouden we moeten stoppen. Ik wil geen winterstop voor een trip naar Dubai, maar voor mijn spelers, om wat te rusten', luidt Poyets uitleg.

'Volgens alle coachingscursussen moet je na het spelen van een wedstrijd het duel analyseren, maar daar hebben we geen tijd voor. Dat lukt ons gewoon niet.' Als het aan Poyet ligt, zou hij de speelkalender spiegelen aan de schoolkalender. 'Zo kan iedereen die in de voetbalwereld werkt vakantie vieren met hun kinderen. Is dat zo oneerlijk? We zouden moeten beginnen in september, in december twee weken stoppen, hervatten in januari en spelen tot aan juni. Dan kunnen we in juli met de kinderen op vakantie', zo opperde de manager.

Sunderland staat momenteel in de Premier League op de laatste plaats. Fulham, dat voorlaatste staat, heeft vier punten meer. The Black Cats, met voormalig AZ'er Jozy Altidore in de gelederen, spelen zaterdag tegen Norwich City. Afgelopen dinsdag schakelde de ploeg van Poyet verrassend Chelsea uit in de strijd om de League Cup (2-1 winst in de kwartfinale).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen