City overtuigend door, Chelsea kan League Cup vergeten

Manchester City heeft zich probleemloos geschaard bij de laatste vier in de strijd om de League Cup, waar Chelsea zich verkeek op de veerkracht van Sunderland.

City overtuigend door, Chelsea kan League Cup vergeten

Leicester City – Manchester City 1-3
Manchester City bewees in de kwartfinale de juiste vorm te pakken te hebben, waarbij Edin Dzeko (foto) zich liet zien als goalgetter. De Bosnische spits scoorde twee keer op aangeven van James Milner, waar Aleksandar Kolarov met een schitterende vrije trap de score had geopend tegen Leicester City. De club uit het Championship kwam niet verder dan een late eretreffer van Lloyd Dyer.

Sunderland – Chelsea 2-1, n.v.
Chelsea-manager José Mourinho heeft te kampen met moeilijk scorende spitsen. Ook tegen Sunderland bleven zijn aanvallers droog staan, maar voor het resultaat leek dat geen gevolgen te hebben. Lee Cattermole bood de Londenaren de helpende hand door vroeg in de tweede helft met een eigen doelpunt de wedstrijd te beslissen.

Pas in de slotfase had Sunderland de onfortuinlijke achterstand weggewerkt. Fabio Borini passeerde uit een lastige hoek met een schot met zijn rechtervoet keeper Mark Schwarzer. De Italiaan had daarmee zijn kruit nog niet verschoten, want dankzij zijn voorbereidend werk kon Sung-Yueng Ki diep in de tweede verlenging Sunderland de verdiende zege bezorgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen