Sunderland stuurt extreme laatkomer Djilobodji weg

Reacties

Papy Djilobodji hoeft zich niet meer te melden bij Sunderland. De 29-jarige Senegalees kwam vorige week in het nieuws nadat hij zich 72 dagen te laat meldde bij de club om aan het nieuwe seizoen te beginnen. De League One-club gaat het contract van Djilobodji nu verscheuren.

Sunderland stuurt extreme laatkomer Djilobodji weg

Sunderland verklaart op de clubsite dat Djilobodji in juni, na de degradatie uit het Championship, aangaf te willen vertrekken. De Engelse club liet de verdediger een maand op onbetaald verlof gaan om een nieuwe club te vinden. Na die maand zou Djilobodji of een nieuwe club hebben gevonden, of terugkeren bij Sunderland om zich daar aan te sluiten bij de selectie.

Geen van beide opties werd realiteit, want Djilobodji meldde zich niet. Pas ruim een maand later, begin september, keerde de verdediger terug. Sunderland diende schriftelijke verzoeken in om hem eerder te laten terugkeren. Als klap op de vuurpijl kwam Djilobodji vorige week niet door de medische tests die zijn ploeggenoten al in juli hadden doorstaan.

Sunderland won vervolgens juridisch advies in en verklaart nu in een statement dat het Djilobodji's contract, dat nog tot medio 2020 doorloopt, wil ontbinden wegens contractbreuk. De verklaring lijkt er tevens op te duiden dat de club de speler nog juridisch wil vervolgen. Omdat een transfer deze zomer niet doorging, liep Sunderland namelijk een transfersom mis.

Djilobodji maakte in 2009 de overstap van Senegal naar Europa en speelde achtereenvolgens voor Sénart-Moissy, Nantes, Chelsea, Werder Bremen, Sunderland en afgelopen seizoen bij Dijon (op huurbasis).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.