'Sultan' Sneijder incasseert 17,5 miljoen euro in Istanbul

Galatasaray heeft openheid van zaken gegeven over de inkomsten van de deze week aangetrokken Wesley Sneijder. De Oranje-aanvoerder tekende dinsdag een contract tot medio 2016 bij de Turkse grootmacht en die transfer legt hem allesbehalve windeieren.

'Sultan' Sneijder incasseert 17,5 miljoen euro in Istanbul

Sneijder, die ook al twee miljoen meekreeg bij het achterlaten van Internazionale, ontvangt liefst 3,9 miljoen tekengeld voor zijn komst naar Istanbul. Dat bedrag wordt verspreid over drie seizoenen uitbetaald vanaf de zomer van 2013. Het komende halfjaar heeft Galatasaray het netto salaris van Sneijder vastgesteld op twee miljoen euro. Daarbovenop krijgt hij een premie van 25 duizend euro per gespeelde wedstrijd.

Met ingang van het seizoen 2013/14 toucheert de voormalige Ajacied 3,2 miljoen euro per jaar, plus 25 duizend euro per duel. Aan dat laatste element zit overigens een grens, want opgeteld kan Sneijder per seizoen maximaal 500 duizend euro aan wedstrijdpremies bijverdienen.

Sneijder vertelde maandag flink ingeleverd te hebben met zijn verhuizing naar Galatasaray. Per saldo gaat hij er circa een miljoen euro netto op jaarbasis op achteruit. Met andere woorden: de Nederlander verdient alles bij elkaar opgeteld ongeveer vijf miljoen euro netto per jaar.

De komende drieënhalf jaar kan de Oranje-captain op basis van de door Galatasaray vrijgegeven cijfers maximaal 17,5 miljoen euro tegemoet zien. Turkije is momenteel volledig in de ban van Sneijder, die al als grootste transfer ooit werd genoemd. (Süleyman Öztürk)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen