Sneijder tekent bij Galatasaray na probleemloze keuring

Wesley Sneijder heeft dinsdagmiddag zijn handtekening gezet onder het contract dat hem tot medio 2016 speler van Galatasaray maakt. De 28-jarige Oranje-international kwam probleemloos door de keuring en wordt spoedig gepresenteerd aan de Turkse pers.

Sneijder tekent bij Galatasaray na probleemloze keuring

Zondagavond was de kogel al door de kerk. Toen gaf Sneijder al zijn akkoord voor een verbintenis die hem drieënhalf jaar verbindt aan Galatasaray, dat Internazionale 7,5 miljoen euro moest betalen om de balvaardige spelmaker naar Istanbul te kunnen halen.

Sneijder gaf eerder al aan uit te kijken naar zijn debuut voor Galatasaray, dat aankomend weekend de beladen stadsderby tegen Besiktas speelt. Hoewel Sneijder bij Cimbom jaarlijks 4,3 miljoen euro netto gaat verdienen, gaf hij aan vooral vanwege sportieve redenen naar Turkije te verhuizen.

'Als ik voor het geld had gekozen, had ik nog wel twee jaar bij Inter op de bank kunnen gaan zitten', aldus Sneijder. 'Ik zie dit ook echt als een stap vooruit. Ik verwacht hier heel veel van. Het maakt me supertrots hoe ik hier ben ontvangen. Ik wil ze laten zien dat ze een goede speler hebben binnengehaald.'

Met Sneijder als regisseur op het middenveld wil Galatasaray na de landstitel van vorig seizoen ook in Europa weer hoge ogen gooien. Daarvoor staan in februari/maart allereerst twee Champions League-ontmoetingen met Schalke 04 op het programma. De verwachtingen bij de supporters zijn hooggespannen. Maandag wachtte Sneijder een heldenonthaal bij zijn aankomst op het vliegveld.

Galatasaray denkt bovendien al in de komende dagen dertigduizend shirts met Sneijder's naam te kunnen verkopen en nog eens dertigduizend tijdens de rest van het seizoen. Daarmee zou Galatasaray ruim een derde van de transfersom van 7,5 miljoen euro kunnen terugverdienen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen