Internazionale houdt maar 5,5 miljoen over aan Sneijder

Wesley Sneijder maakte in 2007 voor 27 miljoen euro de overstap van Ajax naar Real Madrid. Twee jaar later hengelde Inter hem binnen voor vijftien miljoen euro. En hoewel de Milanese topclub flink geld bespaart door Sneijder te verkopen, houdt die club 'slechts' vijfenhalf miljoen euro over aan de transfer die de Oranje-aanvoerder maakt naar Galatasaray.

Internazionale houdt maar 5,5 miljoen over aan Sneijder

Afgelopen weekeinde kwam de transfer van Sneijder naar Turkije ineens in een stroomversnelling. Inter bereikte eerder al een akkoord met Galatasaray over een afkoopsom van zevenenhalf miljoen euro. Ook had Sneijder, zo liet de clubleiding uitlekken, in grote lijnen zijn fiat gegeven aan de voorwaarden die Galatasaray hem voorspiegelde.

Het werkelijke probleem werd zondag verholpen: het management van Sneijder bedong zondagochtend een vertrekpremie van twee miljoen euro bij Inter-preses Massimo Moratti (foto). Het waren immers de Italianen die met alle macht van de speler af wilden, zo beargumenteerde het kamp-Sneijder.

Inter incasseerde dus slechts vijfenhalf miljoen euro voor een speler die nog tot de zomer van 2015 onder contract lag. De middenvelder is nu in één klap de bestbetaalde speler in de Süper Lig. Sneijders netto basissalaris bedraagt 4,3 miljoen euro. Daarbovenop krijgt hij nog eens 25 duizend euro per gespeelde wedstrijd.

BesparingDe Nerazzurri bespaarden met het vertrek van de spelmaker meer dan vijftien miljoen euro aan toekomstig salaris. Zelf geeft Sneijder aan dat het financiële aspect allesbehalve doorslaggevend was. 'Als ik voor het geld had gekozen, had ik nog wel twee jaar bij Inter op de bank kunnen gaan zitten.'

Tot een gewenste transfer naar de Premier League kwam het niet, al hebben enkele clubs aldaar daar wel degelijk over nagedacht. Bij Manchester United is zijn naam deze maand nog serieus geopperd als mogelijke versterking. En ook Liverpool volgde de ontwikkelingen rond Sneijder op de voet. Uiteindelijk werd het dus Galatasaray voor Sneijder, die een verbintenis tekent tot medio 2016.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen