Sulejmani: 'Spelers van Ajax, kom nooit in mijn situatie!'

Nadat hij als een dief in de nacht is vertrokken bij Ajax, kijkt Miralem Sulejmani uit naar de eerste training bij zijn nieuwe werkgever Benfica. De Serviër heeft zich voor vijf jaar verbonden aan de Portugese club.

Sulejmani: 'Spelers van Ajax, kom nooit in mijn situatie!'

Momenteel traint hij in zijn geboorteland voor zichzelf om begin juli topfit te zijn. Aangezien de aanvaller niet wilde bijtekenen, speelde hij bij Ajax afgelopen seizoen voornamelijk met de beloften. Zijn definitieve overstap naar Lissabon beschouwt Sulejmani dan ook als een 'enorme opluchting'.

'Ik heb me lang geprepareerd op een nieuwe kans, deze wil ik grijpen. Binnen het team is heel veel concurrentie, er is meer kwaliteit dan bij Ajax. Het zal daar zwaarder zijn om me te onderscheiden', stelt Sulejmani.

De duurste aankoop van Ajax ooit (transfersom 16,25 miljoen euro) was niet te zien op het podium waar de kampioensploeg feestte, maar wel uitgenodigd. 'Voor de winterstop heb ik ook nog een paar wedstrijden in het eerste gespeeld. Maar ik heb besloten om niet te komen. Bij de laatste titel voelde ik me niet betrokken, dan vind ik het niet gepast om te gaan feesten alsof dat wel zo is. Die periode wil ik nu snel vergeten.'

En voegt hij eraan toe: 'Laat het voor mijn ex-ploeggenoten een voorbeeld zijn: kom nooit in deze situatie.'

In Amsterdam was Sulejmani met 1,8 miljoen euro bruto jarenlang de best betaalde voetballer van de Eredivisie. 'Voor het geld hoefde ik niet naar Benfica te gaan, wat dat betreft waren er ook andere opties. Maar ik ben nog altijd maar 24 jaar en geloof nog in een mooie carrière. Voor mijn gevoel heb ik in de aanvallende speelstijl van Benfica de grootste kans om mijn talent weer te tonen.' (Tom Knipping)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen