Succesvolle Wiegman blijft langer aan als bondscoach van Engelse vrouwen

Reacties

Sarina Wiegman heeft een dag na haar triomf bij de The Best-awards haar contract verlengd als bondscoach van de Engelse vrouwen.

Succesvolle Wiegman blijft langer aan als bondscoach van Engelse vrouwen
© Pro Shots

Wiegman en The Lionesses zetten hun samenwerking voort tot en met het WK van 2027. Het eerdere contract van Wiegman liep na het EK van volgend jaar ten einde. Ook assistent Arjan Veurink blijft nog drie jaar op zijn plek zitten.

'Ik ben zo blij dat ik na tweeënhalf jaar Engeland mag leiden tot 2027', reageert Wiegman op haar verlenging. 'Vooruitkijkend hebben we nog veel te doen en ik weet dat we tot nog meer in staat zijn, hoewel niets makkelijk zal zijn.'

'We zijn erg blij dat Sarina ermee heeft ingestemd om haar tijd bij ons te verlengen nu we weer een belangrijke periode van internationaal voetbal ingaan', aldus bondsvoorzitter Mark Bullingham van de FA. 'Ze heeft zoveel bereikt door haar uitstekende werk als coach en leider, en er staat haar nog meer te wachten.'

De onderhandelingen liepen al sinds het winnen van het EK in 2022 met Engeland. Een jaar later greep Wiegman net naast het goud op het WK in Australië. In 2019 won Wiegman ook al zilver op het WK, toen met Nederland. Met de Oranje Leeuwinnen veroverde ze in 2017 ook het Europees Kampioenschap.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.