Successtart Van Bronckhorst: Rangers bouwt aan reeks

Rangers FC heeft ten koste van Hibernian ook zijn derde wedstrijd onder Giovanni van Bronckhorst gewonnen. Invaller Kemar Roofe stond in Edingburgh op als redder in nood.

© Imago
Hibernian
Hibernian
0 - 1
Glasgow Rangers

De bezoekers waren in de eerste helft overduidelijk de bovenliggende partij. Het was eenrichtingsverkeer op Easter Road, waar Rangers-doelman Allan McGregor voor rust slechts te maken kreeg met één doelpoging. Aan de andere kant waren er kansen voor onder anderen Ianis Hagi en Alfredo Morelos. De Roemeen zag zijn poging gestopt worden door doelman Matt Macey en Morelos kopte in kansrijke positie naast.

Rangers voerde de druk verder op. Van Bronckhorst probeerde het verschil te maken met het inbrengen van Scott Arfield en Roofe. De tijd begon te dringen voor Rangers. Het was wachten op een bevrijdend moment en dat kwam er in de 84ste minuut. De bal ging op de stip en vanaf elf meter zorgde Roofe voor de verlossende 0-1.

Roofe werd met die goal ook direct de matchwinner. Zo is Van Bronckhorst nog zonder puntenverlies als manager van Rangers. De opvolger van Steven Gerrard heeft drie keer op rij gewonnen. De voorsprong op Celtic in de top van het Schotse Premiership bedraagt nu zeven punten.